Το ίδιο «μαύρη» με εκείνη που επικρατεί σε διοικητικό/οικονομικό επίπεδο είναι και αγωνιστικά η εικόνα της ΑΕΚ. Μετά τη χθεσινή ισοπαλία με τη Δόξα (1-1), η «Ένωση» έκλεισε με το χειρότερο τρόπο την αποκαρδιωτική της παρουσία στο πρωτάθλημα και ειδικά στο δεύτερο γύρο. Οι αριθμοί αρκούν από μόνοι τους για να δείξουν την κατάρρευση της ΑΕΚ, έστω και αν ελαφρυντικά υπάρχουν πολλά για αυτή την πορεία.

– Η ΑΕΚ τερμάτισε πέμπτη για πρώτη φορά από το 1995, 25 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό και 18 από τον Παναθηναϊκό, από τον οποίο αφαιρέθηκαν και τρεις βαθμοί.

– Η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου ήταν η μοναδική μαζί με τον υποβιβασμένο Παναιτωλικό που δεν κατάφερε να νικήσει τη χειρότερη (βάσει βαθμολογίας) ομάδα της κατηγορίας, Δόξα, έχοντας δύο ισοπαλίες (0-0 στο ΟΑΚΑ, 1-1 στο «Καυταντζόγλειο»).

-Οι 48 βαθμοί της ΑΕΚ είναι αρνητικό ρεκόρ για εκείνη σε πρωτάθλημα 16 ομάδων καταρρίπτοντας το περσινό των 50 βαθμών.

– Είχε την τρίτη καλύτερη συγκομιδή βαθμών εντός έδρας (32 βαθμούς, έναντι 39 του Παναθηναϊκού και 38 του Ολυμπιακού), αλλά μόλις την έβδομη εκτός έδρας με 16 βαθμούς και γκολ 18-23, πίσω ακόμη και από Λεβαδειακό ή ΟΦΗ.

– Είχε μόλις την τέταρτη καλύτερη επίθεση με 36 γκολ και ήταν πέμπτη στο goal average με +6 (36 γκολ υπέρ-30 κατά).

– Πέτυχε μόλις τέσσερις νίκες εκτός έδρας, με την πιο… πρόσφατη στις 7 Ιανουαρίου με 2-0 επί του Λεβαδειακού. Αρνητικό ρεκόρ παραμένουν οι τρεις νίκες της σεζόν 2008/09, όταν όμως η ΑΕΚ είχε μόλις μία ήττα μακριά από την έδρα της (3-11-1).

– Η ΑΕΚ ισοφάρισε το αρνητικό ρεκόρ της περιόδου 1986/87 με μόλις τέσσερις νίκες στο δεύτερο γύρο. Παράλληλα συγκέντρωσε μόλις 19 βαθμούς στις 15 αγωνιστικές στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος.

-Με μόλις 36 γκολ σε 30 αγώνες, ήτοι 1,2 κατά μέσο όρο, η ΑΕΚ έχει τη χαμηλότερη παραγωγικότητα από τη σεζόν 1986/87, όταν είχε 31 γκολ σε 30 αγώνες (1,03 γκολ ανά αγώνα).

Ανασύνταξη πριν τα play offs

Η ΑΕΚ θα μπει με σημαντικό μειονέκτημα-τεσσάρων βαθμών-έναντι του Παναθηναϊκού στα play offs και θα πρέπει να καταβάλει υπερπροσπάθεια για να πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League. Το παρήγορο για το Νίκο Κωστένογλου είναι πως μέχρι τις 2 Μαΐου, όταν αρχίζει το μίνι πρωτάθλημα, θα υπολογίζει στους Κοντοέ, Ρίκκα, Σιαλμά, πιθανώς και στον Δέλλα, ενώ εξέτισαν την τιμωρία τους κι επιστρέφουν Μάκος και Καφές.

Αναβολή εν όψει

Εν αναμονή του Ντέμη Νικολαΐδη και των αποτελεσμάτων των επαφών του με υποψηφίους επενδυτές και χορηγούς βρίσκεται η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ. Εκτός σοβαρού απροόπτου η προγραμματισμένη για την Τετάρτη γενική συνέλευση θα αναβληθεί, αφού δεν έχει… λόγο να πραγματοποιηθεί από τη στιγμή που δεν υπάρχει ουσιαστική εξέλιξη.

Την ίδια ώρα, ο Ανδρέας Δημητρέλος εξακολουθεί να αναζητεί τα χρήματα που απαιτούνται για να πληρωθεί ο Μαϊστόροβιτς και κάποιοι μάνατζερ ώστε να τακτοποιηθούν και οι τελευταίες εκκρεμότητες του φακέλου που είχε σταλεί στην UEFA. Ο αγώνας της διοίκησης δεν σταματά εδώ, καθώς θα πρέπει να βρει περίπου 6 εκατ. ευρώ μέχρι τον Ιούνιο για να ξεπεραστεί και το δεύτερο σκέλος της αδειοδότησης, τη στιγμή που πόροι και έσοδα δεν υπάρχουν. Μέσα σε όλα, η ΠΑΕ αγωνιά και για την εξασφάλιση φορολογικής ενημερότητας κινδυνεύοντας να παίξει χωρίς κόσμο στα play offs αν δεν τακτοποιηθούν τα χρέη.

Πηγή: sport-fm.gr