Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε η Ατλέτικο Μαδρίτης την εμφύλια μάχη με τη Βαλένθια, στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για τα ημιτελικά του Europa League.

Η Ατλέτικο άνοιξε το σκορ στο 18′ λεπτό, όταν ο Αντριάν σέντραρε από δεξιά, η μπάλα κοντράρε σε αμυντικό της Βαλένθια και ο Φαλκάο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά.

Η Βαλένθια έφτασε στην ισοφάριση σε 1-1 ακριβώς με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ραμί κέρδισε την κεφαλιά και ο Ζόνας έστειλε από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα, στέλνοντας τις δύο ομάδες ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Ατλέτικο Μαδρίτης επανέκτησε τον έλεγχο και έφτασε στο 2-1 στο 49′ λεπτό της αναμέτρησης. O Ντιέγκο εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μιράντα με κεφαλιά έδωσε ξανά το προβάδισμα.

Το τρίτο γκολ για την ομάδα της Μαδρίτης σημείωσε στο 54′ λεπτό ο Αντριάν που ξεκίνησε κούρσα λίγο κάτω από το κέντρο του γηπέδου κι αφού πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο έκανε το 3-1.

Ο Φαλκάο στο 78′ λεπτό έκανε το 4-1με το δεύτερο προσωπικό του γκολ. Ο Κολομβιανός με τρομερή ατομική ενέργεια εξαπέλυσε ασύλληπτο σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και μετά στα δίχτυα.

Η Βαλένθια το μόνο που κατόρθωσε είναι να μειώσει σε 4-2  με κεφαλιά του Ρικάρντο Κόστα, επειτα από κόρνερ του Τίνο Κόστα, ακριβώς με την ολοκλήρωση και των καθυστερήσεων του αγώνα.