Στις 10 Φεβρουαρίου ο Μάρκο Ρόις εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην ενδεκάδα της Ντόρτμουντ ύστερα από 259 ημέρες. Στο επόμενο ματς με την Γκλάντμπαχ πέτυχε το πρώτο του γκολ ύστερα από 274 ημέρες. Και απέναντι στην Λειψία σκόραρε για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική στη σειρά. Αυτό που αποδεικνύεται είναι ότι τελικά η Μπορούσια δεν είχε μάθει ποτέ να ζει χωρίς την παρουσία του. Αν δεν έστελνε την μπάλα στα δίχτυα στο τελευταίο παιχνίδι, τότε πιθανότατα το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ διαφορετικό και ο Πέτερ Στέγκερ θα είχε γνωρίσει την πρώτη του ήττα στον πάγκο των Βεστφαλών. Με αυτό το γκολ, μάλιστα, ο Ρόις έχει, πλέον, σκοράρει απέναντι σε όλες τις ομάδες της κατηγορίας αυτή τη στιγμή, συμπεριλαμβανομένης και της Μπορούσια!

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Ντόρτμουντ είχε βγει αλλαγή στο 88’, έκατσε στον πάγκο, φόρεσε τη φόρμα του και μετά το τελευταίο σφύριγμα κινήθηκε βρέθηκε με τους συμπαίκτες του μπροστά στους οπαδούς για να τους χειροκροτήσει και να αποθεωθεί. Ήταν για ακόμη μία φορά το πρόσωπο της Μπορούσια. Οι δημοσιογράφοι που τον περίμεναν, όμως, στη μικτή ζώνη απογοητεύτηκαν. Ο Μάρκο Ρόις για κάποιον λόγο έμεινε για πολλή ώρα στα αποδυτήρια. Δεν είχε κάποιο πρόβλημα. Απλά γνωρίζει ότι πρέπει να συνεχίσει να κρατάει χαμηλό προφίλ. «Είναι παίκτης που μπορεί να ανεβάσει το επίπεδο κάθ ε ομάδας. Το ίδιο έκανε και σήμερα», θα πει ο Στέγκερ, που κλήθηκε να απαντήσει στη θέση του παίκτη του. «Δεν χρειάζεται να είσαι και πολύ έξυπνος για να καταλάβεις ότι όταν έχει ρυθμό και είναι υγιής μπορεί να κάνει τη διαφορά». Ο Αυστριακός τεχνικός μιλάει καθημερινά με τον 28χρονο μέσος και μαζί αποφασίζουν το πώς θα κινηθούν. Η απόφαση για το πόσο πρέπει να παίζει, για την ένταση της προπόνησης, για το πότε πρέπει να ξεκουραστεί παίρνονται από κοινού.

«Ευχαριστώ τον Θεό που δεν πονάει πλέον. Το γόνατό του είναι εντάξει, αλλά θα πρέπει να σιγουρευτούμε ότι δεν θα τον επιβαρύνουμε πολύ», συνέχισε ο Στέγκερ. «Το ότι παραμένει υγιής είναι σημαντικό για εμάς, αλλά και για εκείνον, που θέλει να λάβει μέρος στο μεγάλο τουρνουά το καλοκαίρι». Το ιατρικό του ιστορικό είναι τόσες σελίδες που θυμίζει μικρό βιβλίο. Αλλά τώρα, δείχνει ότι είναι πολύ κοντά στο να πραγματοποιήσει το όνειρό του και να δώσει το παρών σε μία μεγάλη διοργάνωση. Και με τέτοια φόρμα πολύ δύσκολα δεν θα βρίσκεται στις επιλογές του Γιόαχιμ Λεβ για τα γήπεδα της Ρωσίας το καλοκαίρι. «Ο Μάρκο είναι φαινόμενο. Πάντα καταφέρνει να επιστρέψει γρήγορα έπειτα από τόσο σοβαρούς τραυματισμούς», θα πει ο τεχνικός διευθυντής Μίχαελ Τσορκ. Η Ντόρτμουντ κρατάει με νύχια και με δόντια μία θέση στην τετράδα και ήδη χρωστάει πολλά στον Μάρκο Ρόις για αυτό. Ήδη ο τελευταίος εξελίσσεται στην «ασφάλεια» των Βεστφαλών και το «τέρας» για το οποίο έκανε κάποτε λόγο ο Τούχελ φαίνεται επιτέλους ξύπνησε «μέσα στον Ρόις»… Πηγή: gazzetta.gr