Κάλεσμα σε όλους τους μετόχους να παραστούν στη σημερινή (10:00) Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός απηύθυνε ο Ανδρέας Βγενόπουλος, με την ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί της Τρίτης.

Όπως γράφει η «SportDay», το σημερινό θέμα της Γ.Σ. δεν είναι η ΑΜΚ, αλλά η εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, για την οποία δεν απαιτείται βάσει καταστατικού η παρουσία του 67% των μετοχών, αλλά μόλις του 20%.

Αυτό, όμως επί της ουσίας ακυρώνεται από ένα άρθρο που περιλαμβάνεται στη συμφωνία την οποία έχουν υπογράψει οι μέτοχοι. Σύμφωνα με αυτό (θα το φέρει στο φως της δημοσιότητας σήμερα ο Βγενόπουλος) «όταν ένας μέτοχος αποκτά δικαίωμα διορισμού μελών στο Δ.Σ., δεν δικαιούται να συμμετάσχει στη διαδικασία ορισμού άλλων μελών».

Συγκεκριμένα, ο «Βγενό» δεν μπορεί να ορίσει περισσότερα μέλη από όσα δικαιούται βάσει του ποσοστού του. Ο Βγενόπουλος μπορεί να ορίσει δύο, τα οποία θα είναι η Λομβάρδου και ο Λιβέρης.

Εφόσον αυτή η συμφωνία είναι σε ισχύ, υπάρχει μόνο μία επιλογή: είτε να αλλάξει στάση ο Γιάννης Βαρδινογιάννης και να ορίσει μέλη στο Δ.Σ., κάτι που φαίνεται απίθανο, είτε να δώσει τις μετοχές του σε κάποιον άλλον μέτοχο ή όποιον ενδιαφέρεται. Ο Βγενόπουλος τις μετοχές δεν τις παίρνει αν ο Βαρδινογιάννης δεν αναλάβει τις ευθύνες από το πρότζεκτ του Βοτανικού.

Ο «Βγενό» αναμένεται να τονίσει ότι αν προκύψει σήμερα Δ.Σ., εκείνος και άλλοι επιχειρηματίες έχουν ένα ποσό περίπου στα 8 εκατ. ευρώ για να ξεπεραστεί το άμεσο πρόβλημα στην ομάδα και αν ο Βαρδινογιάννης αναλάβει τις ευθύνες του γηπέδου, είναι έτοιμος να μπει στην ομάδα με άλλους επιχειρηματίες (Αλαφούζος, Βασιλάκης, Βασιλόπουλος).

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας υποστηρίζει ότι ο Τζίγγερ δεν θα παραστεί ούτε μέσω εκπροσώπου του στη σημερινή Γ.Σ. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν είναι απαραίτητη η παρουσία του για την εκλογή του νέου Δ.Σ., όμως υπάρχει η πιθανότητα να τοποθετηθεί με επίσημη ανακοίνωση και θα έχουν σχέση με όσα πει ο Βγενόπουλος.

Παρόντες στη Γ.Σ. θα είναι και οι δημοσιογράφοι, ενώ ο «Βγενό» παρουσιάζεται να μιλήσει ανοιχτά, και μετά το τέλος της Γ.Σ. να τονίσει τις θέσεις του και να απαντήσει στους εκπροσώπους του Τύπου.

Πηγή: sport-fm.gr