Την απροθυμία των μετόχων της ΑΕΚ να ανταποκριθούν έστω στις ελάχιστες υποχρεώσεις της ΠΑΕ προς τους εργαζομένους παραδέχθηκε εμμέσως ο Ανδρέας Δημητρέλος.

Σε συνάντηση που είχε μαζί τους, ο πρόεδρος της «Ένωσης» τους προετοίμασε για το (εξαιρετικά πιθανό) ενδεχόμενο να μη λάβουν το δώρο του Πάσχα με το χαρακτηριστικό «είμαστε πλέον μόνοι μας».

Κι όλα αυτά τη στιγμή που η… σούμα του καλοκαιριού θα ξεπεράσει τα 5 εκατ. ευρώ για να μείνει όρθιος ο σύλλογος.

Με αφορμή τη μη καταβολή του δώρου του Πάσχα στους εργαζομένους της ΠΑΕ (εξέλιξη που δεν τους εξέπληξε ακριβώς δεδομένου ότι ήδη έχουν λαμβάνειν δεδουλευμένα) ο Δημητρέλος συναντήθηκε σήμερα μαζί τους.

Παρόλο που αναγνώρισε, λοιπόν, τον επαγγελματισμό και την κατανόηση που έχουν δείξει όλον αυτό τον καιρό, ομολόγησε ότι οι προσπάθειες που κάνει η διοίκηση δεν είναι αρκετές για να αλλάξουν την κατάσταση. Ομολογώντας τους, λοιπόν, μεταξύ άλλων ότι «είμαστε πλέον μόνοι μας», φρόντισε να προετοιμάσει το έδαφος για το ενδεχόμενο να μη φανεί συνεπής η ΠΑΕ (ούτε) σε αυτή την υποχρέωση απέναντί τους.

Όχι διότι ο ίδιος και τα υπόλοιπα στελέχη του Δ.Σ. δεν ψάχνουν λύση. Αλλά διότι οι επαφές και οι εκκλήσεις τους στους μετόχους εξακολουθούν να βρίσκουν στον τοίχο που έχουν φροντίσει άπαντες (εκτός του Πόλυ Χατζηιωάννου) να υψώσουν από τη φάση της αδειοδότησης ακόμα.

Το άγχος, λοιπόν, για το πού θα βρεθούν (καταρχάς) οι 300.000 ευρώ που υπολείπονται ακόμα για να συμπληρωθούν οι διακανονισμοί του φακέλου που στάλθηκε ήδη στην UEFA (για οφειλές σε Χέρσι, Μαϊστόροβιτς και Πανθρακικό) είναι το λιγότερο που απασχολεί την «Ένωση».

Το… περισσότερο είναι το πού θα βρεθούν -αν δεν κάνει πάλι κάποιο «μαγικό» ο Ντέμης Νικολαΐδης- τα περίπου 5 εκατ. ευρώ που βγάζει η «σούμα» μέχρι το καλοκαίρι (1,2 για τη ρύθμιση του άρθρου 44, 600.000 ευρώ για να διακανονιστεί το πρόστιμο της Εφορίας, περίπου 2 εκατ. ευρώ για τις ήδη υπάρχουσες ρυθμίσεις με αυτή και 1 εκατ. ευρώ για να αποπληρωθούν οι παίκτες μέχρι τον Μάιο) και η ζωηρή πιθανότητα να γίνουν ακόμα περισσότερα, αν φτάσει νέο «μπουγιουρντί» 2 εκατ. ευρώ από την Εφορία λόγω του διαχειριστικού ελέγχου.

Πηγή: sport-fm.gr