Μεγάλη οικονομική ανάσα αναμένεται να δώσει σε αρκετές ομάδες των δύο επαγγελματικών κατηγοριών του ελληνικού ποδοσφαίρου η τροπολογία -μέσω υπουργικής απόφασης- της ένταξης των ΠΑΕ σε νομοσχέδιο για εξόφληση χρεών σε 120 δόσεις. Ανάμεσα σε αυτές και ο Παναθηναϊκός, που συνεχίζει να ταλανίζεται από τέτοιου είδους θέματα.

Όμως, εκτός αυτής της ρύθμισης, οι «πράσινοι» ελπίζουν να… ανασάνουν ακόμη βαθύτερα και από μια πρόταση της Super League προς τον ΠΣΑΠ, για την επιμήκυνση των δόσεων αποπληρωμής από τις ομάδες προς τους ποδοσφαιριστές.

Με τα υπάρχοντα δεδομένα, οι σύλλογοι οφείλουν να αποπληρώνουν τους παίκτες σε 10 δόσεις. Σε συνάντηση που είχε με ανθρώπους του ΠΣΑΠ, η Λίγκα ζήτησε οι δόσεις να ανέλθουν σε 30-40, προκειμένου κάποιες ΠΑΕ που βρίσκονται σε δύσκολη θέση, μα βγουν από τη… γωνία στην οποία έχουν στριμωχτεί, αλλά και για να είναι σίγουροι οι ποδοσφαιριστές ότι θα πάρουν τα χρήματά τους.

Όσον αφορά το «τριφύλλι», τα χρέη προς τους ποδοσφαιριστές αγγίζουν τα 5 εκατ. ευρώ και μία τέτοια ρύθμιση θα αποδεικνυόταν σωτήρια.