Να υπερασπιστεί το πλεονέκτημα έδρας, που με τόσο κόπο «έκλεψε» από τη Σιένα καλείται ο Ολυμπιακός αρχικά απόψε (21:00, Novasports 3, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr) και στη συνέχεια την Παρασκευή, για να φτάσει στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης. Οπλισμένοι με αυτοπεποίθηση μετά τις δύο καλές εμφανίσεις στην Ιταλία και μπροστά στο κοινό τους, οι «ερυθρόλευκοι» δεν θέλουν να επιτρέψουν και φέτος στους Ιταλούς να επιστρέψουν από το 0-1.

Η προετοιμασία του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα και με τους ιδιοκτήτες, Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, αλλά και τον αντιπρόεδρο της ΚΑΕ Γιώργο Σκινδήλια να δίνουν το «παρών» δείχνοντας πως είναι πάντα δίπλα στην ομάδα. Όσον αφορά στη δωδεκάδα, πέραν των Βασιλόπουλου, Κατσίβελη και Πελεκάνου, εκτός θα μείνει ένας εκ των Γλυνιαδάκη και Παπαδόπουλου, που είχαν αποκλειστεί από το δεύτερο και το πρώτο παιχνίδι αντίστοιχα.

Σύμμαχος στην προσπάθεια των «ερυθρόλευκων» θα είναι ο κόσμος τους. Μέχρι το βράδυ της Τρίτης είχαν πωληθεί περίπου 9.000 εισιτήρια και τα εναπομείναντα σχεδόν 2.000 αναμένεται να εξαντληθούν σήμερα. Έτσι θα είναι κατάμεστο το ΣΕΦ, όπου ο Ολυμπιακός (και) φέτος είναι πανίσχυρος. Οι Πειραιώτες έχουν ποσοστό επιτυχίας 95% ως γηπεδούχοι, έχοντας κερδίσει 19 φορές σε 20 αγώνες στο ΣΕΦ (11/11 στην Α1, 1/1 στο Κύπελλο και 7/8 στην Ευρωλίγκα). Μοναδική ομάδα που έχει καταφέρει να περάσει νικηφόρα από το φαληρικό γήπεδο ήταν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με 86-78 στις 18 Ιανουαρίου για το Top 16.

Στον αντίποδα, η Σιένα έφτασε στην Αθήνα αποφασισμένη να ανακτήσει το πλεονέκτημα έδρας ή ακόμη και να πάρει δύο νίκες. Ο Σιμόνε Πιανιτζάνι θα έχει στη διάθεσή του τον Ντέιβιντ Μος, παρότι αντιμετωπίζει έναν μυϊκό τραυματισμό. Υπό άλλες συνθήκες ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ θα έμενε εκτός, ωστόσο η παρουσία του θεωρείται απαραίτητη για την ιταλική ομάδα, κυρίως λόγω της ενέργειας που δίνει στην άμυνα. Οι πρωταθλητές Ιταλίας ποντάρουν πολλά στο εξαιρετικό πρόσωπο που έχουν φέτος εκτός έδρας στην Ευρωλίγκα με έξι νίκες σε οκτώ ματς. Η Σιένα έχει χάσει μακριά από την έδρα της μόνο από την Μπαρτσελόνα (92-75) και από την Μπιλμπάο (60-59). Αντίθετα, έχει περάσει νικηφόρα από τις έδρες των Ούνιξ Καζάν (79-71), Ολίμπια Λιουμπλιάνα (63-57), Γαλατάσαραϊ (67-63), Πρόκομ (79-53), Ρεάλ Μαδρίτης (88-69) και Μάλαγα (91-68).

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Γκρεγκόρζ Ζιεμπλίτσκι (Πολωνός) Ρόμπερτ Λότερμοζερ (Γερμανός) και Εμίλιο Πέρεθ Πιθάρο (Ισπανός), που δεν φέρνουν και τις καλύτερες αναμνήσεις στον Ολυμπιακό. Το τέταρτο παιχνίδι θα γίνει και πάλι στο ΣΕΦ, την ερχόμενη Παρασκευή στις 21:45. Ο νικητής της σειράς θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό του Final 4 την Μπαρτσελόνα, που χθες απέκλεισε με «σκούπα» (3-0) την Ούνιξ Καζάν.

Απόψε (21:30) διεξάγεται το τρίτο παιχνίδι της σειράς μεταξύ της Μπιλμπάο και της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με τη ρωσική ομάδα να προηγείται ήδη με 2-0.

Πηγή: sport-fm.gr