Για νομική κίνηση εναντίον της ΚΕΔ και της ΕΟΚ ενημέρωσε League η ΚΑΕ Ολυμπιακός, μετά τον ορισμό διαιτητών της 15ης αγωνιστικής της Basket League, στην οποία αποφασίστηκε και η επιστροφή των τεσσάρων διεθνών διαιτητών (Γκόντα, Κορομηλά, Φούφη και Παπαπέτρου) από την επόμενη αγωνιστική ημέρα.

Ο διευθυντής της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ, Χρήστος Σταυρόπουλος, ρώτησε τον παρατηρητή του ντέρμπι των «αιωνίων», Κυριάκο Ταβουλαρέα, πως του φάνηκε η διαιτησία, με τον τελευταία να απαντά πως έγιναν κάποια λάθη, λόγω και των δυσκολιών που υπάρχουν σε τέτοια ματς, όμως δεν επηρέασαν το αποτέλεσμα.

«Το έχετε ξεφτιλίσει», απάντησε ο Σταυρόπουλος, ενώ συνέχισε λέγοντας: «Δεν ιδρώνει το αυτί σας για τίποτα». Τους Πειραιώτες εκπροσώπησε επίσης στη διαδικασία ο team manager, Χρήστος Μπαφές. Όσο για την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, το «παρών» έδωσε ο πρόεδρός της, Μάνος Παπαδόπουλος.

Την ώρα που προσπάθησε να παρέμβει η «πράσινη» πλευρά, εκείνη του Ολυμπιακού αποχώρησε, λέγοντας πως «δεν χρειάζεται να πούμε κάτι εμείς, εσείς τα λέτε κάθε μέρα, πρωί, μεσημέρι, βράδυ».

Επίσης, η ΚΑΕ Ολυμπιακός δημιούργησε και ένα video, στο οποίο είναι μαζεμένες οι 18 φάσεις για τις οποίες διαμαρτύρεται ότι διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Υπενθυμίζεται ότι οι αποφάσεις των Πηλοΐδη, Αναστόπουλου και Παναγιώτου έφεραν παράπονα στο «ερυθρόλευκο στρατόπεδο», κάτι που κατέστη άμεσα εμφανές, με τις δηλώσεις του Γιάννη Σφαιρόπουλου μετά το παιχνίδι της Δευτέρας (29/01).

Δείτε το βίντεο: