Οι παρουσιαστές της καθημερινής εκπομπής «Πρωινό» του ΑΝΤ1, Γιώργος Παπαδάκης και Χρήστος Φερεντίνος, παραχωρούν μια αποκλειστική συνέντευξη στο newsbeast.gr σχετικά με το σημερινό ντέρμπι μεταξύ των «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ.

– Το κυριακάτικο ντέρμπι βρίσκεται προ των πυλών. Ποια ομάδα έχει το πλεονέκτημα;
Χρήστος Φερεντίνος: Οι δύο ομάδες δεν βρίσκονται στην ίδια ψυχολογική κατάσταση. Επειδή πρόκειται για ντέρμπι, ο Παναθηναϊκός θα παλέψει αρκετά τη, αλλά πιστεύω οτι Ολυμπιακός θα καταφέρει να πάρει τελικά εκείνος ένα θετικό αποτέλεσμα. Έχει σαφές πλεονέκτημα, καθώς ακόμη κι αν χάσει, θα συνεχίσει να είναι πρώτος στη βαθμολογία. Δεν θα είναι ένα εύκολο παιχνίδι για τους «ερυθρόλευκους», όπως πιστεύουν πολλοί, αλλά έχει περισσότερες πιθανότητες.
Γιώργος Παπαδάκης: Ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα στο πρωτάθλημα, αλλά θέλω να πιστεύω οτι θα νικήσει ο Παναθηναϊκός. Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα μου και στο ποδόσφαιρο η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία.

– Βαλβέρδε ή Φερέιρα; Ποιον θεωρείτε καλύτερο προπονητή;
Χρήστος Φερεντίνος: Και οι δύο είναι καλοί προπονητές, ωστόσο η γνώμη μου για τον Βάσκο προπονητή είναι η καλύτερη. Είναι σοβαρός και έχει αναπτύξει μια δική του φιλοσοφία στην ομάδα. Φυσικά διαθέτει και άριστο υλικό, το οποίο διαχειρίζεται τέλεια. Ο Ολυμπιακός παρουσιάζει στοιχεία ώριμης ευρωπαϊκής ομάδας και αυτό το χρωστά στη δουλειά του Βαλβέρδε.
Γιώργος Παπαδάκης: Και οι δύο είναι πολύ καλοί προπονητές, αλλά μια ομάδα δεν εξαρτάται μονάχα από τον προπονητή, αλλά και από το δυναμικό της. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε πολύ καλή οικονομική κατάσταση και ο Βαλβέρδε έχει περισσότερες εναλλακτικές έναντι του Φερέιρα.

– Πιστεύετε οτι η κρίση έχει επηρεάσει και το ελληνικό ποδόσφαιρο;
Χρήστος Φερεντίνος: Μακάρι να υπάρξει και μια θετική πλευρά της κρίσης. Μέχρι στιγμής, επικρατεί η απόλυτη μιζέρια. Η κρίση έχει χτυπήσει τις ομάδες και αυτό έχει αντίκτυπο και στο θέαμα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν υπάρχει κάτι θετικό.
Γιώργος Παπαδάκης: Δυστυχώς, η κρίση έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό το ελληνικό ποδόσφαιρο και θεωρώ οτι στο μέλλον τα πράγματα θα είναι χειρότερα. Δεν είναι δυνατόν, σε μια χώρα που έχει τεράστια οικονομικά προβλήματα, να δαπανώνται υπέρογκα ποσά για ξένα ονόματα. Αντιθέτως, πρέπει να δωθεί η ευκαιρία σε νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές να δοκιμαστούν και να καταξιωθούν.

– Θα πάτε στο γήπεδο;
Γιώργος Παπαδάκης:
Δεν πηγαίνω πλέον στο γήπεδο, όχι επειδή δεν μου αρέσει, αλλά επειδή έπαψε να είναι διασκέδαση. Τα επεισόδια, ο τυφλός οπαδισμός και ο φανατισμός έχουν διώξει αρκετό κόσμο από τις κερκίδες. Κερκίδα κάνω πλέον το σπίτι μου.