Τη δυνατότητα στον Δημήτρη Γόντικα να ρυθμίσει τα χρέη του Παναθηναϊκού, σύμφωνα με όσα θέλει η UEFA, έδωσαν ο Ανδρέας Βγενόπουλος και ο Αδαμάντιος Πολέμης.

Προχθές ο «Βγενό» κατέθεσε στον λογαριασμό της ΠΑΕ το ποσό των 1.678.969 ευρώ (όσα δηλαδή αναλογούν στο ποσοστό του) και χθες ο Πολέμης έβαλε κατέβαλε περίπου 260.000 ευρώ, όμως τις 740.000 ευρώ που έχει δεσμευτεί να βάλει θα το κάνει τις επόμενες ημέρες.

Το συγκεκριμένο ποσό θα μπει στα ταμεία του «τριφυλλιού» με την μορφή χορηγίας, αφού ο Αδαμάντιος Πολέμης δεν επιθυμεί να αυξήσει να αυξήσει σημαντικά το ποσοστό του στους «πράσινους».

Πλέον ο Δημήτρης Γόντικας – μαζί με τους συνεργάτες του – θα τρέξουν για να προλάβουν να πληρώσουν τις οφειλές σε πρώην ποδοσφαιριστές της ομάδας, μάνατζερ και άλλους πιστωτές, ώστε η ομάδα να αποφύγει την «καμπάνα» από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και να μπορέσει να αγωνιστεί κανονικά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν.

Στον Παναθηναϊκό παρουσιάζονται αισιόδοξοι ότι αν δώσουν τα 2,5 εκατ. ευρώ, τότε θα γλιτώσουν την τιμωρία από την UEFA. Άλλωστε, οι υποχρεώσεις του «τριφυλλιού» μέχρι το τέλος του 2012 ανέρχονται στα 8.955.000 ευρώ. Έτσι απομένον περίπου 7 εκατ. ευρώ, τα οποία καλείται να αποπληρώσει το επόμενο διάστημα η «πράσινη» ΠΑΕ.

Η διοίκηση θα έρθει σε επαφή με τους παίκτες και θα προσπαθήσει να βάλει ένα χρονοδιάγραμμα για την πλήρη εξόφλησή τους. Εφόσον δεχθούν τις προτάσεις και υπογράψουν όλοι, τότε -με την ενημέρωση που έχουν στον Παναθηναϊκό- γλιτώνουν.

Την ίδια ώρα, ο Βγενόπουλος δεν έχει πρόθεση να ασχοληθεί με τη διοίκηση του «τριφυλλιού». Ο «Βγενό» έβαλε τα χρήματα για να βοηθήσει την ομάδα και όχι να αυξήσει το ποσοστό του, όμως επιμένει να θέλει εγγυήσεις για τη ΓΗΠΕΛ. Εφόσον του δοθούν, μόνο τότε θα βάλει κι άλλα χρήματα για να βγει οριστικά ο Παναθηναϊκός από το αδιέξοδο. Σενάρια, επίσης, θέλουν κι άλλους επιχειρηματίες (Ζολώτας-Αλαφούζος) να διστάζουν για τον ίδιο λόγο, επειδή δεν ξεκαθαρίζει το θέμα του γηπέδου.

Πηγή: sport-fm.gr