Μπορεί να μην έχει περάσει ούτε μήνας από τότε που η Μίλαν «άδειασε» τον Βιτσέντσο Μοντέλα και έδωσε το πόστο του προπονητή στον Τζενάρο Γκατούζο, αλλά αυτό δεν εμποδίζει τους ανθρώπους του συλλόγου να κοιτούν ήδη για άλλον άνθρωπο που θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Όπως αναφέρει η Gazzetta dello Sport, που ειδικεύεται στο ρεπορτάζ των ομάδων της Λομβαρδίας, αυτός δεν αποκλείεται να είναι ο Ρομπέρτο μαντσίνι.

Ο 53χρονος τεχνικός γράφεται ότι δεν περνάει και πολύ καλά στην Αγία Πετρούπολη ως προπονητής της Ζενίτ και ότι ήδη νοσταλγεί την πατρίδα του, ή ένα μέρος πιο ζεστό από την παγωμένη ρωσική πόλη. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι άνθρωποι που τρέχουν το πρότζεκτ των «ροσονέρι», Μάρκο Φασόνε και Μασιμιλιάνο Μιραμπέλι, που είχαν συνεργαστεί με τον Μαντσίνι και στην Ίντερ, είναι αυτοί που ψάχνουν και δουλεύουν τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Ο Μαντσίνι ανέλαβε τη Ζενίτ τον Ιούλιο αυτού του έτους, με συμβόλαιο που του προσφέρει 8 εκατ. ευρώ ετησίως, μέχρι τον Ιούνιο του 2020. Ωστόσο, παρά τα καλά χρήματα που λαμβάνει, φαίνεται να μην του αρέσει ιδιαίτερα η ζωή στην Αγία Πετρούπολη.

Πάντως, ούτε στη ρωσική ομάδα δεν πρέπει να είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με τον Ιταλό τεχνικό, καθώς σε 31 παιχνίδια στον πάγκο της μετρά 17 νίκες, 8 ισοπαλίες και 6 ήττες. Στατιστικά που δεν είναι τόσο άσχημα, αλλά η Ζενίτ βρίσκεται 8 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρου του πρωταθλήματος, Λοκομοτίβ Μόσχας, στη δεύτερη θέση του πίνακα, ισόβαθμη με την πρωταθλήτρια Σπαρτάκ Μόσχας.

Πάντως, σημαντικό ρόλο για το μέλλον του Γκατούζο δεν αποκλείεται να παίξει το σημερινό (21:45) ντέρμπι της πόλης με αντίπαλο την Ίντερ, με όποια από τις δύο ομάδες νικήσει να προκρίνεται στην επόμενη φάση και την ηττημένη να αποκλείεται. Τυπικά γηπεδούχος, πάντως, είναι η Μίλαν, με όποιο μικρό αβαντάζ μπορεί να δίνει αυτό…