Ο Τζιμπρίλ Σισέ και ο Πιέρ Ζινιάκ ήταν στην κορυφή της επίθεσης της Γαλλίας στον αγώνα εναντίον της Νοτίου Αφρικής. Ο διαβόητος Killer του Παναθηναϊκού πραγματοποίησε την πρώτη του συμμετοχή του στο Μουντιάλ της Αφρικής, αλλά δεν ήταν αρκετός για να δώσει την πρόκριση στη χώρα του. Οι Γάλλοι ξεκίνησαν επιθετικά και έχασαν ευκαιρία με κεφαλιά του Σισέ στο 11′.

Ήταν όμως οι Νοτιοαφρικανοί που άνοιξαν πρώτοι το σκορ. Μία στημένη φάση (κόρνερ) απέφερε το πρώτο γκολ του αγώνα. Ο Τσαμπαλάλα σέντραρε στη μικρή περιοχή, ο Λιορίς δε βρήκε την μπάλα και ο Κουμάλο έκανε το 1-0. Ενώ ακόμη προσπαθούσαν να συνέλθουν από το σοκ οι Γάλλοι έμειναν με 10. Ο Κολομβιανός διαιτητής απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Γκουρκίφ ο οποίος σε διεκδίκηση κεφαλιάς με τον Σιμπάγια χτύπησε τον αντίπαλό του με τον αγκώνα, δίχως να έχει πρόθεση.

Εκμεταλλευόμενοι την αριθμητική υπεροχή οι Νοτιοαφρικανοί έκαναν το 2-0 με τον Μφέλα στο 37΄. Το μόνο που κατάφερε η Γαλλία ήταν να μειώσει όταν ο Μαλουντά σκόραρε μετά από ασίστ του Ριμπερί.