Τα επιτελεία Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού ετοιμάζονται πυρετωδώς για το πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» της σεζόν, με τους Μαρίνο Ουζουνίδη και Τάκη Λεμονή να καταστρώνουν τα πλάνα τους. Οι δύο τεχνικοί έχουν σχεδόν έτοιμο το σχέδιο δράσης τους, αλλά απομένουν κάποιες… λεπτομέρειες για να το εφαρμόσουν και στο χορτάρι του γηπέδου της Λεωφόρου, αύριο το βράδυ στις 19:30.

Τόσο για τον προπονητή των «πράσινων» όσο και για αυτόν των «ερυθρόλευκων», το δίλημμά τους έχει να κάνει με ένα πρόσωπο στην άμυνα. Ή, τουλάχιστον, αυτό προκύπτει από τα ρεπορτάζ των δύο πλευρών. Κατά τ’ άλλα, τα υπόλοιπα πρόσωπα πρέπει να θεωρούνται δεδομένα.

Κολοβέτσιος ή Κουτρουμπής

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης θα επιλέξει το 4-2-3-1, με μοναδικό ερωτηματικό αν θα χρησιμοποιήσει τον Κουτρουμπή, ο οποίος χθες προπονήθηκε κανονικά, ή θα προτιμήσει τον Κολοβέτσιο δίπλα στον Μολέδο στα στόπερ. Ο Βλαχοδήμος θα είναι στο τέρμα, οι Κουλιμπαλί και Χουλτ στα δύο άκρα της άμυνας, με Σιλά και Κουρμπέλης θα αποτελέσουν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, ο Λουντ θα αγωνιστεί αριστερά στη μεσοεπιθετική γραμμή, ο Βιγιαφάνιες δεξιά και ο Χίλιεμαρκ στο κέντρο, κινούμενος πίσω από τον Μολίνς.

Πάντως, αυτήν τη στιγμή δείχνει προβάδισμα για το βασικό σχήμα να έχει ο Κολοβέτσιος, για δύο λόγους: και γιατί είναι ετοιμοπόλεμος, με τον Κουτρουμπή να μην έχει ρυθμό, αλλά και γιατί στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, είχε εξαιρετική παρουσία ως παίκτης της ΑΕΚ. Όσον αφορά στον Τσάβες, δεν έχει αποθεραπευτεί πλήρως και με τον φόβο κάποιας υποτροπής αποφασίστηκε να μείνει εκτός αποστολής. Το πιο πιθανό σενάριο είναι να επιστρέψει σε φουλ δράση μετά τη διακοπή των εθνικών ομάδων, στο ντέρμπι με την Ένωση.

Μποτία στη θέση ποιου;

Και ο Τάκης Λεμονής έχει δίλλημα στο κέντρο της άμυνας. Ο Μποτία είναι πλέον στη διάθεση του προπονητή του, αλλά το δίδυμο Σισέ και Ένγκελς τα πήγε εξαιρετικά κόντρα στον ΠΑΟΚ, με τον Γάλλο μάλιστα να αναδεικνύεται MVP της προηγούμενης αγωνιστικής. Βεβαίως, διαφορετική αναμένεται να είναι η αμυντική λειτουργεία με αντίπαλο τον Πρίγιοβιτς και διαφορετική κόντρα στον Μολίνς, οπότε ο Ισπανός έχει πιθανότητες. Αν όντως προτιμηθεί εκείνος, τότε ο Βέλγος είναι πιο πιθανός για να μείνει πάγκο.

Κάτι που δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, είναι ο Εμενίκε να πάρει τη θέση του Ανσαριφάρντ στην κορυφή της επίθεσης. Όμως, με τον Νιγηριανό υπάρχει πάντα ένα θέμα με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, αν και κόντρα στον Αχαρναϊκό είχε καλή παρουσία, επιστρέφοντας μετά από σχεδόν έναν μήνα αποχής. Όσον αφορά τον Καρσελά, θεωρείται δύσκολο να προτιμηθεί για την ενδεκάδα, καθώς δεν δίνει τόσες βοήθειες στην άμυνα, κάτι που είναι απαραίτητο στα μεγάλα παιχνίδια.

Ο Προτό είναι σίγουρος για τη θέση κάτω από τα δοκάρια, οι Ομάρ και Κούτρης θα προτιμηθούν για τα άκρα της άμυνας, Ρομαό και Οτζίτζα θα είναι αμυντικά χαφ, ο Φορτούνης θα έχει τον ρόλο του «δεκαριού», ενώ στη μεσοεπιθετική γραμμή δεξιά και αριστερά θα είναι -λογικά- οι Πάρντο και Ανδρούτσος.