Την παραχώρηση του Ρόι Κάρολ στον Ολυμπιακό επιβεβαίωσε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το Δ.Σ. της ΠΑΕ ΟΦΗ και συγκεκριμένα οι κ.κ. Γιώργος Στεφανουδάκης, Βαγγέλης Αποστολάκης και Μανώλης Κουμαντάκης. «Πήραμε μια ομόφωνη απόφαση και τιμούμε τον Κάρολ όπως μας τίμησε αυτός», δήλωσε ο πρώτος. Η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ στο Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο, ενώ νωρίτερα στις 14:00 έγινε Δ.Σ. της διοικούσας επιτροπής, παρουσία αντιπροσωπείας οργανωμένων, όπου αναλύθηκαν τα οφέλη από την παραχώρηση του έμπειρου ποδοσφαιριστή.

Αναλυτικά, η συνέντευξη Τύπου της ΠΑΕ ΟΦΗ:

Για τη μεταγραφή του Κάρολ στον Ολυμπιακό:
«Ο πρόεδρος Βασίλης Ξημέρης, πριν λίγες εβδομάδες βρισκόταν στην Αθήνα για ένα θέμα της Σούπερ Λίγκας και δέχθηκε επίσημη κρούση από τον Ολυμπιακό. Αποφασίσαμε ομόφωνα πως αν προσφερθεί η ρήτρα για τον Κάρολ να δώσουμε τον παίκτη. Είναι τελειωμένο. Τα οικονομικά οφέλη από αυτή την μεταγραφή ανέρχονται στις 330.χιλ ευρώ. Ακούγεται γιατί δεν πήραμε παραπάνω χρήματα. Αυτή η ρήτρα μπήκε από τον ατζέντη του και αυτή η πρόταση ήρθε. Με τις οφειλές τις δικές μας προς τον Ολυμπιακό καλύπτει το μπάι-αουτ. Πήραμε μια ομόφωνη απόφαση και τιμούμε τον Κάρολ όπως μας τίμησε αυτός. Ο Κάρολ μετά τη φυγή από την Μάντσεστερ χρειαζόταν μια βοήθεια που ήθελε για την καριέρα του και του την δώσαμε. Τώρα ήθελε να κάνει το βήμα παραπάνω και δεν μπορούσαμε να του το στερήσουμε. Όποιος μέτοχος θέλει να δει περισσότερες λεπτομέρειες μπορεί να έρθει να τις δει. Η προσπάθεια που γίνεται είναι τιτάνια. Γίνεται προσπάθεια να διατηρήσουμε το υλικό της ομάδας. Ο Κάρολ ήταν ένας πολύ καλός παίκτης αλλά πρέπει να καταλάβουμε πως και αυτούς που αγαπάμε είναι επαγγελματίες, έχουν μάνατζερ. Η περίπτωση αυτή διαχειρίστηκε με τον καλύτερο τρόπο και για τον ποδοσφαιριστή και για την ομάδα».

-την οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ:
«Ξεκινήσαμε την προσπάθεια της ΑΜΚ. Ζητάμε τη βοήθεια όλων και ζητάμε και την βοήθεια από τον Τύπο. Αν δεν επιτευχθεί αυτό, να κάνουμε δηλαδή διαχειρίσιμο το χρέος θα υπάρχει πρόβλημα. Πραγματικά είμαστε μια Διοίκηση έκτακτης ανάγκης και πρέπει να βοηθηθούμε από όλους που θέλουν το καλό της ομάδας. Όλοι που βρισκόμαστε εδώ έχουμε ένα κοινό, τον ΟΦΗ. Μας φέρνει κοντά, μας κάνει να αντιδρούμε… Όταν λειτουργεί το συναίσθημα κρίνεις διαφορετικά, Δεν είναι κατακριτέο αυτό.

-την αδειοδότηση της ΠΑΕ:
«Στόχος μας είναι να πάρουμε την αδειοδότηση. Έχουμε ολοκληρώσει τη μεταβίβαση των μετοχών. Είμαστε σε δύο άξονες και ξέρουμε τις δυσκολίες. Έχουμε ολοκληρώσει την μεταβίβαση των μετοχών το 2009 και νόμιμα κάναμε μια αύξηση. Στο κομμάτι του παθητικού κάνουμε μεγάλη προσπάθεια στο άνοιγμα που υπάρχει. Βρήκαμε κάποιες πόρτες κλειστές και γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να ρυθμιστεί. Κάποιες πόρτες που ήταν κλειστές με τις προσπάθειες που γίνονται έχουν ανοίξει. Η προηγούμενη διοίκηση έκανε μεγάλο αγώνα έβγαλε την ομάδα στην S.L. Εμείς ανταποκριθήκαμε μετά την παραίτηση της προηγούμενης διοίκησης. Στην Αύξηση Μετοχικού Συμβολαίου κάνουμε συντονισμένες κινήσεις και θα σας μιλήσει για αυτά ο κος Κουμαντάκης και ο κος Στεφανουδάκης. Εμείς αυτό που έχουμε να πούμε είναι πως καταθέτουμε κάθε προσπάθεια να μιλήσουμε την γλώσσα της αλήθειας αφού έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα για το σωματείο. Οι επιχειρήσεις και ο κόσμος σε αυτό το δύσκολο καιρό πρέπει να ανταποκριθούν».

Πηγή: sportfm.gr