Την πιθανότητα να εγκαταλείψει την Πριμέρα Ντιβιζιόν εάν η Καταλονία δρομολογήσει την ανεξαρτησία της από την Ισπανία, τόνισε ο Ζοσέπ Μαρία Μπερτομέου.

Ο πρόεδρος των «μπλαουγκράνα», που… τα άκουσε από τους οπαδούς για το γεγονός ότι κατέβασε την ομάδα να παίξει κόντρα στη Λας Πάλμας με κενές τις εξέδρες στο «Καμπ Νόου», υποστήριξε ότι «προς το παρόν δεν θα γίνει κάτι τέτοιο, αλλά δεν αποκλείεται να συμβεί στο μέλλον. Το Διοικητικό Συμβούλιο θα εξετάζει την περίπτωση η ομάδα να εγκαταλείψει τη La Liga, εάν η ανεξαρτησία της Καταλονίας γίνει πραγματικότητα».

«Θα συζητήσουμε διεξοδικά το θέμα και τότε προφανώς θα βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση. Αλλά, αν γίνει πραγματικότητα η ανεξαρτησία, το ΔΣ δεν έχει άλλη λύση από το να εξετάσει τι θα γίνει», συμπλήρωσε ο Μπερτομέου.

Ο υπουργός Αθλητισμού της Καταλονίας, Ζεράρ Φιγκέρας, πρότεινε τη λύση η Μπάρτσα να αγωνιστεί στην Πριμέρα Ντιβιζιόν ακόμη κι αν αποσχιστεί η Καταλονία από την υπόλοιπη Ισπανία, σε μια φόρμουλα Πρέμιερ Λιγκ, με τη Σουόνσι να συμμετέχει σε αυτήν, παρόλο που ανήκει σε άλλο κράτος. Κάτι αντίστοιχο, άλλωστε, συμβαίνει και με τη Μονακό, που ως ομάδα ενός ανεξάρτητου κρατιδίου συμμετέχει στη Ligue 1 της Γαλλίας.

«Σε περίπτωση ανεξαρτησίας, οι καταλανικές ομάδες στη La Liga, Μπαρτσελόνα, Εσπανιόλ και Χιρόνα, θα πρέπει να αποφασίσουν πού θέλουν να παίξουν: στο ισπανικό πρωτάθλημα ή σε μια γειτονική χώρα όπως η Ιταλία, η Γαλλία ή ακόμη και η αγγλική λίγκα», δήλωσε ο Φιγκέρας.