Εννιά οπαδοί της Παρί Σεν Ζερμέν προσήχθησαν το βράδυ του Σαββάτου από την γαλλική αστυνομία έπειτα από νέα επεισόδια που έγιναν πριν τον νικηφόρο αγώνα των πρωτευουσιάνων με την Σεντ Ετιέν. Κάθε παιχνίδι της Παρί την περσινή σεζόν μύριζε… μπαρούτι και δεν ήταν λίγες οι φορές που οπαδοί της ομάδας προκαλούσαν επεισόδια. Η νέα χρονιά άρχισε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο καθώς πριν την αναμέτρηση των πρωτευουσιάνων με την Σεντ Ετιέν για την πρώτη αγωνιστική του Σαμπιονά, το Παρκ Ντε Πρενς πήρε και πάλι… φωτιά.

Τα επεισόδια έγιναν στον περιβάλλοντα χώρου του γηπέδου, με την γαλλική αστυνομία να συλλαμβάνει 249 άτομα, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων έμειναν ελεύθεροι ελάχιστα λεπτά αργότερα. Αντίθετα, εννιά εξ αυτών προσήχθησαν κατηγορούμενοι για επίθεση κατά των αρχών ασφαλείας με καπνογόνα, βεγγαλικά και άλλα αντικείμενα.

Όσο για την αιτία των επεισοδίων, αυτή είναι η διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους οπαδούς και την διοίκηση της Παρί. Η τελευταία έχει προβεί τους τελευταίους μήνες σε σειρά απαγορεύσεων σε αρκετούς συνδέσμους κάτι που έχει προκαλέσει την οργή των οργανωμένων της ομάδας.

Πηγή: gazzetta.gr