Τη νίκη κόντρα στην Μπάμπεργκ, ώστε να κλείσει με θετικό τρόπο το 2011 για τον Παναθηναϊκό, θέλει ο Ρομέιν Σάτο.

Ο Αφρικανός φόργουορντ τόνισε πως οι «πράσινοι» οφείλουν να είναι συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά κόντρα στους πρωταθλητές Γερμανίας και να διορθώσουν τα λάθη που έκαναν με αντίπαλο το Μαρούσι για την Α1.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Ρομέιν Σάτο

«Γεια σε όλους σας…

Ελπίζω να είστε όλοι καλά και να περάσετε καλά, περιμένοντας τα Χριστούγεννα. Πλησιάζουμε στο τέλος του 2011 και αύριο θα δώσουμε τον τελευταίο εντός έδρας αγώνα της χρονιάς, μιας χρονιάς που μας έδωσε την ευκαιρία να πανηγυρίσουμε τον τίτλο της Ευρωλίγκας.

Ο αγώνας απέναντι στο Μαρούσι σίγουρα δεν ήταν ο καλύτερός μας. Έπρεπε να ξέρουμε καλύτερα. Είναι το Μαρούσι. Ποτέ δεν είναι εύκολο ένα παιχνίδι. Δεν παίξαμε καλά. Ίσως να βγήκαμε στο παρκέ νομίζοντας ότι θα είναι εύκολα τα πράγματα, αλλά όπως ήδη είπα, κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο.

Ο αγώνας άρχισε και τους δώσαμε το δικαίωμα να αισθανθούν άνετα και μετά ήταν δύσκολο για εμάς να επιστρέψουμε. Έπρεπε να παλέψουμε. Πάντα έτσι είναι. Δεν θα σου δοθεί ποτέ κάτι εύκολα και είναι κάτι που πρέπει να το κατανοήσουμε. Δεν θα είναι ποτέ εύκολα. Πρέπει να παίζουμε πάντα με αυτό το σκεπτικό και πάντα δυνατά.

Θα πρέπει να δουλέψουμε σε κάποια πράγματα. Το κάναμε πριν από τον χθεσινό αγώνα και το κάναμε και χθες. Προηγούμαστε, παίρνουμε διαφορές και τις χάνουμε ξανά και ξανά. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι υπάρχει έλλειψη συγκέντρωσης. Πρέπει να εστιάσουμε και να εστιάσουμε αποκλειστικά στο παιχνίδι. Κάναμε κάποια ηλίθια λάθη, «πουλήσαμε» την μπάλα, δεν γυρίσαμε μετά να παίξουμε δυνατά στην άμυνα. Όπως λέει και ο κόουτς “ο αγώνας είναι μία μπάλα”. Μία επίθεση, μία άμυνα, αυτά κερδίζουν τους αγώνες. Και δεν το κάναμε αυτό χθες. Δεν προσέξαμε.

Ελπίζω να παίξουμε δυνατότερα και καλύτερα αύριο απέναντι στην Μπρόζε Μπάσκετς. Θέλουμε η χρονιά στο γήπεδό μας να κλείσει καλά. Η Μπρόζε Μπάσκετς δεν είναι εύκολη ομάδα και θα έρθουν εδώ με σκοπό να πάρουν τη νίκη, γιατί τη χρειάζονται για να διεκδικήσουν την πρόκριση στο TOP 16. Θα πρέπει λοιπόν να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να ανασυγκροτηθούμε και να κάνουμε και πάλι το δικό μας παιχνίδι. Για να γίνει αυτό χρειάζεται να παίξουμε 40 λεπτά. Αυτή τη στιγμή παίζουμε για 10-20 λεπτά και τα άλλα 20 απλά τα «χαρίζουμε». Πρέπει να σταματήσουμε να το κάνουμε αυτό, αρχής γενομένης από αύριο.

Ελπίζω να είστε κοντά μας και σε αυτόν τον αγώνα για να μας δώσετε ένα ακόμη κίνητρο,

Σας περιμένουμε αύριο στο ΟΑΚΑ,

Ρομέιν».

Πηγή: Sport-fm.gr