Πέφτουν οι τόνοι στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας έπειτα από την κρίση στις σχέσεις του προέδρου της, Γιώργου Σαρρή (που είχε απειλήσει με παραίτηση) με τον υπεύθυνο ορισμών της Σούπερ Λίγκας, Κύρο Βασάρα. Καταλυτική η μεσολάβηση του Σοφοκλή Πιλάβιου στο ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων.

Η συνεδρίαση της ΚΕΔ την Παρασκευή το πρωί, ξεκίνησε στο γραφείο του προέδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου. Η παρέμβαση του (κάτι που δεν συνηθίζει) αποδείχτηκε (τουλάχιστον επί του παρόντος και για όσο διαρκεί η ανακωχή) καταλυτικής σημασίας, μιας και οι τόνοι της διαμάχης μεταξύ του Γιώργου Σαρρή και του Κύρου Βασάρα έπεσαν.

Αναφορικά με την εκπαίδευση των παρατηρητών, τον γενικό συντονισμό θα τον έχει ο Κύρος Βασάρας, ωστόσο θα μπορούν να εκπαιδεύουν και ο Γιώργος Δούρος και ο Θανάσης Μπριάκος στις δικές τους κατηγορίες.

Σχετικά με το θέμα των διαρροών στις βαθμολογίες που βάζουν οι παρατηρητές στους διαιτητές (θέμα για το οποίο κατηγορεί ο ένας τον άλλον στην ΚΕΔ), συμφωνήθηκε να μην υπάρχει καμία επικοινωνία με τους παρατηρητές και να μην ανοίγουν οι εκθέσεις τους μέχρι και δύο μέρες μετά τους αγώνες. Πάντως, ουδείς παραδέχτηκε ότι μίλαγε με τους παρατηρητές ή αποδέχτηκε πως είναι ο υπαίτιος των διαρροών.

* Υπάρχει θέμα απειλών κατά της ζωής του Δημήτρη Κύρκου μετά το Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός; Αν όντως υπάρχει, όπως δημοσιεύτηκε σε διάφορα Μέσα, να βρει το σθένος και να βγει να το πει ο ίδιος. Να τους ξεμπροστιάσει όλους, αν υφίσταται τέτοιο ζήτημα. Διότι μέχρι τώρα, υπάρχουν μόνο διαρροές από το περιβάλλον του και από ανθρώπους της διαιτησίας γενικότερα. Πάντως, το ότι κάνει σκέψεις αποχώρησης από τη διαιτησία, δεν αμφισβητείται…

Πηγή: sport-fm.gr