Διαβάστε στο sday.gr πως αντιδρά ο Ολυμπιακός στους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος, ύστερα από τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις.

Πολύς λόγος έχει τη φετινή σεζόν γίνει για το δύσκολο πρόγραμμα του Ολυμπιακού και τα συνεχή παιχνίδια που έχει κληθεί να δώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα, κάτι που κουράζει πολύ τους παίκτες του.

Οι “ερυθρόλευκοι” όμως, έχουν αποδείξει ότι μετά τα ευρωπαϊκά παιχνίδια που δίνουν στο Τσάμπιονς Λιγκ, δεν χάνουν στο επόμενο ματς του ελληνικού πρωταθλήματος. Με μία μόνο εξαίρεση.

Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι ο Ερνέστο Βαλβέρδε και οι παίκτες του είχαν κι έχουν πρόγραμμα-φωτιά που σε συνδυασμό με τους τραυματισμούς που αντιμετωπίζει η ομάδα, δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Ωστόσο, στο λιμάνι, απέδειξαν πως μετά τα ευρωπαϊκά ματς χρειάζεται… προσπάθεια για να χάσουν.

Το sday.gr υπενθυμίζει

ΟΣΦΠ-ΜΑΡΣΕΙΓ 0-1

Η ήττα του Ολυμπιακού από τη Μαρσέιγ στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ με σκορ 1-0 στις 13/09/2011, είχε απογοητεύσει τους Πειραιώτες που έπρεπε να ξεπεράσουν γρήγορα το αρνητικό αποτέλεσμα καθώς, πέντε ημέρες αργότερα χρειαζόταν να αγωνιστούν κόντρα στην Ξάνθη, στο πρώτο επίσημο ματς που θα έδιναν για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας.

ΟΣΦΠ-ΞΑΝΘΗ 2-1

Τελικά, όχι μόνο δεν γνώρισαν την ήττα απέναντι στους Ακρίτες, αλλά ανέτρεψαν μάλιστα το εις βάρος τους σκορ. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη είχε προηγηθεί στο ματς με τέρμα του Μαρσελίνιο, αλλά οι Μάρκο Πάντελιτς (86′) και Ράφικ Τζεμπούρ (90+4) χάρισαν τη νίκη στους γηπεδούχους.

ΑΡΣΕΝΑΛ-ΟΣΦΠ 2-1

Μετά τους Μασσαλούς, ήρθε η σειρά της Άρσεναλ να αντιμετωπίσει τους “ερυθρολεύκους”. Οι “κανονιέρηδες” επικράτησαν με σκορ 2-1 στο “Εμιρέιτς”, με την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε να προσγειώνεται απότομα στην ελληνική πραγματικότητα και στο ματς με τον ΠΑΟΚ.

ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ 2-1

Το ντέρμπι κόντρα στον “Δικέφαλο του Βορρά” στο Καραϊσκάκη ανέδειξε νικητή τον Ολυμπιακό με σκορ 2-1. Αν και οι Θεσσαλονικείς είχαν πάρει “κεφάλι” στο σκορ με γκολ του Σωτήρη Μπαλάφα, οι Πειραιώτες για ακόμα μία φορά, ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση με τέρματα των Νταβίντ Φουστέρ και Τζεμπούρ, και πήραν το “τρίποντο” της
νίκης με σκορ 2-1.

ΟΣΦΠ-ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ 3-1

Ύστερα από δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια και ισάριθμες ήττες, ήρθε η σειρά και οι “ερυθρόλευκοι” να πανηγυρίσουν τη νίκη. Γι’ αυτό φρόντισαν οι Χοσέ Χολέμπας, Ράφικ Τζεμπούρ και Φρανσουά Μοντέστο. Για τους Γερμανούς ο μόνος που βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα ήταν ο Λεβαντόφσκι. Τελικό σκορ 3-1.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΟΣΦΠ 0-3

Και μετά την “τριάρα” επί της Ντόρτμουντ ήρθε και αυτή κόντρα στον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, και χωρίς να δεχθούν τέρμα μάλιστα. Ο Ράφικ Τζεμπούρ ήταν και πάλι ο εκτελεστής, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ, ενώ ακόμα ένα σημείωσε ο Κέβιν Μιραλάς.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ-ΟΣΦΠ 1-0

Μέτα τη νίκη στο Καραϊσκάκη απέναντι στην Μπορούσια στο Καραϊσκάκη, οι Γερμανοί πήραν το… αίμα τους πίσω στην έδρα τους (1/11/11). Η Ντόρτμουντ επικράτησε του Ολυμπιακού με σκορ 1-0, με τον Γκρόσκροϊτς να βλέπει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ.

ΑΡΗΣ-ΟΣΦΠ 2-3

Η ήττα από τους Γερμανούς δεν επηρέασε, όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος την ομάδα του λιμανιού, αν κρίνουμε από τη νίκη μέσα στο “Κλεάνθης Βικελίδης” επί του Άρη με σκορ 3-2. Τα γκολ των φιλοξενούμενων πέτυχαν οι Τζεμπούρ, Μοντέστο, και Μακούν, ενώ των “κιτρίνων” οι Τόχα και Φατί.

ΜΑΡΣΕΪΓ-ΟΣΦΠ 0-1

Ήρθε η ώρα για το μεγάλο “διπλό” του Ολυμπιακού. Οι “ερυθρόλευκοι” δεν ξέχασαν την εντός έδρας ήττα από τη Μαρσέιγ, με τους Γάλλους να το πληρώνουν με το ίδιο νόμισμα στη Μασσαλία και μάλιστα με το ίδιο σκορ. “Ήρωας” των Πειραιωτών ο Γιάννης Φετφατζίδης που με δικό του γκολ στο 82′ του παιχνιδιού έστειλε στον 7ο ουρανό τον Ολυμπιακό, δίνοντας παράλληλα κι ελπίδες πρόκρισης στους “16” της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
Μόνη εξαίρεση ο Αστέρας…

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΟΣΦΠ 2-0

Η μοναδική ομάδα που οδήγησε σε γκέλα τους Πειραιώτες μετά από αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν ο Αστέρας Τρίπολης. Οι Αρκάδες, δεν άφησαν ανεκμετάλλευτη την κακή εμφάνιση του Ολυμπιακού στην Τρίπολη και με δύο τέρματα των Ροτζέριο και Περόνε. Τελικό σκορ 2-0.

Πηγή: sday.gr