Για πολλά «καυτά» θέματα του Άρη τοποθετήθηκε με ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Θόδωρος Καρυπίδης. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο θέμα της αλλαγής σκυτάλης στο διοικητικό κομμάτι των «κίτρινων», τονίζοντας ότι στις συζητήσεις με τον ομογενή επιχειρηματία Παντελή Μπούμπουρα δεν τέθηκε θέμα πώλησης της ΠΑΕ και τα ποσά που φέρεται να ζήτησε δεν ισχύουν. Επίσης, στάθηκε στην προσπάθεια του Άρη για άνοδο στη Super League, η οποία ήταν η καλύτερη δυνατή, διότι όπως είπε δεν είναι καλός στο να στήνει παιχνίδια!

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Άρης μίλησε στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης Metropolis και αρχικά σχολίασε την ανάρτηση του πρώτου προέδρου της ΠΑΕ, Γιώργου Γαλανού, σύμφωνα με την οποία ο κ. Καρυπίδης ζήτησε το ποσό των 6 εκατομμυρίων ευρώ από τον Παντελή Μπούμπουρα για να του παραχωρήσει την ομάδα.

«Αυτά είναι αστεία. Έχουν μπλέξει τον άνθρωπο και τον έχουν αναστατώσει, χωρίς να υπάρχει λόγος. Με τον κ. Μπούμπουρα συζητάμε για τα επιχειρηματικά και όχι για τον Άρη. Δεν τον ενδιαφέρει να επενδύσει στον Άρη. Τώρα τι λέει ο καθένας… Ποιος Κόκε; Ήξερα ότι ήταν χαζός, αλλά δεν ήξερα πόσο. Το λέω αστειευόμενος», είπε και συμπλήρωσε:

«Ας φέρουν τα λεφτά που πήραν από τον Άρη τον οποίον κατέστρεψαν. Έχουν τρελάνει όλον τον κόσμο. Ο κ. Μπούμπουρας μου είπε ότι δεν θέλει να επενδύσει στον Άρη και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν μπήκε καν σε διαδικασία χρημάτων. Δεν μπορώ να ασχολούμαι με τον Γαλανό και με τον Κόκε. Χάνω τον χρόνο μου. Έχω πιο σοβαρά ζητήματα να ασχοληθώ. Έναν μήνα ήταν πρόεδρος στον Άρη ο κύριος Γαλανός… μεγάλη δουλειά έκανε. Δεν μ’ ενδιαφέρει τι θα πει ο καθένας που θέλει να πάρει μεροκάματο και τον πλευρίζει (εννοεί τον κύριο Μπούμπουρα). Μήπως έχουν ανάγκη από δημοσιότητα; Μπορεί».

Σε ερώτηση σχετική με το αν έχει την πρόθεση να πουλήσει, απάντησε: «Εγώ θέλω το καλύτερο για τον Άρη. Αν υπάρχει κάποιος που ενδιαφέρεται πραγματικά, ας έρθει να το συζητήσουμε. Η πόρτα είναι ανοιχτή. Όποιος νομίζει ότι μπορεί να τα κάνει καλύτερα από εμένα, ας έρθει. Ο καθένας ψάχνει να βρει επενδυτή για να βγάλει μεροκάματο. Δεν υπάρχει καμία πρόταση για την ΠΑΕ. Μόνο στα Facebook και στα λόγια. Σύντομα θα πω το πλάνο μου, στις επόμενες 10-15 ημέρες».

Σχετικά με το ποσό που ο ίδιος έχει βάλει στην ΠΑΕ Άρης, είπε: «Δεν χρειάζεται να πούμε στον ραδιοφωνικό αέρα πόσα χρήματα έχουμε βάλει. Όταν έρθει ένας επενδυτής θα δει. Εμείς δεν έχουμε μαύρα τεφτέρια. Κάποιοι άλλοι που τα είχαν και τα έχουν… Σε μας όλα είναι ξεκάθαρα».

Ρωτήθηκε για το αν στοιχειοθετεί αποτυχία η μη άνοδος του Άρη. «Είναι αποτυχία που δεν ανεβήκαμε με αυτό το ρόστερ και το μπάτζετ. Γίνανε λάθη. Ξέρω και τα δικά μου, οι παίκτες τα δικά τους, όλοι φταίμε», είπε και ρωτήθηκε για το αν το ποδόσφαιρο παίζεται στο παρασκήνιο. «Εσείς δεν ξέρετε ποιοι παίζουν μπάλα; Ένιωσα απογοήτευση. Υπάρχει σαπίλα για να μη χρησιμοποιήσω άλλη έκφραση. Τον Άρη τον έστησαν. Δεν τον θέλουν τον Άρη και του έκαναν μεγάλη ζημιά», τόνισε.

Σχετικά με το τι έκανε ο ίδιος για να προστατεύσει την ομάδα του, σημείωσε: «Τι κάναμε; Δημιουργήσαμε μια ανταγωνιστική ομάδα. Τι να κάνω; Να στήνω παιχνίδια; Δεν είμαι καλός», είπε και ρωτήθηκε αν ήταν καλύτεροι οι ανταγωνιστές του… «ήταν καλύτεροι από μένα. Ήταν καλύτεροι στο παρασκήνιο αλλά θα ξανασυναντηθούμε».

Ο Θόδωρος Καρυπίδης ρωτήθηκε και για το αν έχει συμμετείχε στις συμμαχίες που δημιουργήθηκαν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. «Με κανέναν δεν είμαι. Δεν πατάμε σε κανένα άρμα. Στην Ελλάδα όλοι βγαίνουν και λένε κάτι. Αν πληρώνανε γι’ αυτά που λέγανε, όλοι θα ήταν μουγγοί. Εμείς είμαστε στη δική μας βάρκα και σύντομα θα βγούμε», απάντησε.

Σχετικά με το δικό του πλάνο σε περίπτωση που δεν προκύψει επιχειρηματική πρόταση, υπογράμμισε: «Δεν τα παρατάμε. Συνεχίζουμε. Θα οργανωθεί η ομάδα όπως πρέπει να οργανωθεί. Θα δούμε που θα είμαστε. Την άλλη Τρίτη είναι το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ».

Ρωτήθηκε για το αν συνεχίζει να πιστεύει ότι ο Άρης μπορεί να κερδίσει την άνοδο από τον Λεβαδειακό. «Εμείς θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα που μας δίνει ο Νόμος. Εμείς θα διεκδικήσουμε τη θέση του Ηρακλή αν υποβιβαστεί για λόγους αδειοδότησης», είπε και ρωτήθηκε για την απόφαση της ΕΠΟ η οποία δεν αναφέρει υποβιβασμό αλλά τοποθέτηση στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. «Εμείς περιμένουμε τις εξελίξεις. Στην Ελλάδα όλα γίνονται».

Σε ερώτηση σχετική με την αμφισβήτηση που υπάρχει στο πρόσωπό του λόγω και της οικονομικής ζημίας που υπέστη ο ίδιος, τόνισε: «Έχουμε πάθει ζημία. Όλη η Ελλάδα ξέρει τι έγινε με τον Μαρινόπουλο. Αυτοί που μας λασπώνουν είναι λογιστές μας; Ξέρουν τα οικονομικά μας; Ο Άρης θα προχωρήσει με το μπάτζετ που πρέπει».

Γενικότερα εξέφρασε την αμφιβολία του για την ύπαρξη επιχειρηματικής πρότασης. «Ποιος να έρθει να επενδύσει σ’ ένα ποδόσφαιρο στο οποίο βλέπουμε κάθε μέρα τι γίνεται. Με τους διαιτητές, με απειλές, στοιχήματα… Μιλούν στη Football League για 50 στημένα. Περιμένετε να δείτε πόσα θα είναι του χρόνου. 250 θα είναι. Δεν υπάρχουν έσοδα από τηλεοπτικά και οι ομάδες δεν έχουν να ζήσουν. Προσωπικά ανησυχώ για το πώς θα αρχίσει το πρωτάθλημα της Super League. Να δούμε ποιες μπορούν να ανταποκριθούν. Να δούμε ποιες από τις μικρομεσαίες ομάδες θα μπορέσουν να καλύψουν τα έξοδα. Στη Football League αν δεν γίνουν όμιλοι υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχουν τέσσερις ομάδες της Κρήτης και κάθε ταξίδι κοστίζει 20.000 ευρώ. Έχουν οι ομάδες 80.000 ευρώ για να καλύψουν τα έξοδα; Ας σκεφτούν αυτοί που διοικούν κι αυτοί που λένε ότι θέλουν να εξυγιάνουν το ποδόσφαιρο. Εγώ δεν βλέπω σωτηρία», είπε και ρωτήθηκε τους λόγους για τους οποίους μένει ο ίδιος: «Θα μείνεις μέχρι να μπορέσεις να βγεις με τη λιγότερη χασούρα».

Σχετικά με τις σχέσεις του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, είπε: «Με τον κύριο Μαρινάκη η σχέση μου είναι μια χαρά. Έχω την ίδια σχέση με όλους. Ούτε πολύ κοντά, ούτε πολύ μακριά. Αυτή τη στιγμή με τον κύριο Σαββίδη δεν έχουμε τίποτε. Όταν πήγα στον Άρη μου λέγανε ότι είμαι μπροστινός του Σαββίδη».

Σε ότι αφορά το μέλλον του Νίκου Κωστένογλου στην τεχνική ηγεσία, απάντησε ότι… «την επόμενη εβδομάδα θα συναντηθώ με τον κύριο Κωστένογλου και θα αποφασίσουμε αν θα συνεχίσουμε».