Η μεγάλη ώρα για τον ΠΑΟΚ φθάνει και ο Παύλος Δερμιτζάκης μίλησε για τον σημερινό αγώνα με τον Αγιαξ στην Τούμπα, τονίζοντας ότι εάν η ομάδα προκριθεί ανεβαίνει επίπεδο!

Στη συνέντευξη Τύπου πριν από το ματς (απόψε στις 21:45 από το Novasport) ο Δερμιτζάκης δεν στάθηκε στις απουσίες του Αγιαξ. «Δεν κοιτάζουμε τις πιθανές απώλειες του αντιπάλου, γιατί στο επίπεδο μιας τέτοιας ομάδας, δεν μιλάμε για απουσίες. Γνωρίζουμε το βαθμό δυσκολίας του αγώνα, ξέρουμε το παιχνίδι του αντιπάλου, ξέρουμε ότι ο Άγιαξ θα μας πιέσει για να πετύχει γκολ», δήλωσε αρχικά και μετά αναφέρθηκε στην δουλειά που έγινε.

«Εμείς όλη αυτή την εβδομάδα δουλέψαμε στην τακτική του αντιπάλου. Είμαστε καλά εν όψει αυτού του αγώνα. Χρειάζεται σοβαρότητα και αγωνιστική πειθαρχία, δύναμη, πάθος, και φυσικά καθαρό μυαλό, για να διαχειριστούμε τα προηγούμενα, σε όλη τη διάρκεια, για είμαστε καλά. Ξέρουμε τι σημαίνει πιθανή πρόκριση, ξέρουμε την κρισιμότητα του αγώνα, ξέρουμε πόσο άλλον αέρα θα δώσει στην ομάδα μας και θα μας ανεβάσει επίπεδο».

Ο Παύλος Δερμιτζάκης στάθηκε και στην στήριξη των οπαδών του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, αλλά και στο 1-1 του πρώτου αγώνα: «Ένα επιπλέον όπλο είναι η στήριξη του κόσμου. Δόξα τω Θεώ την έχουμε στο μέγιστο βαθμό. Να μην παρασυρθούμε από το αποτέλεσμα παγίδα του πρώτου αγώνα. Έχουμε καταστρώσει πλάνο, ξέρουμε πώς θα πάμε το ματς. Πλέον ξέρουμε περισσότερο την αντίπαλη ομάδα. Το πρώτο ημίχρονο του πρώτου αγώνα, στο οποίο προσαρμοστήκαμε, δεν θα επαναληφθεί πιστεύω.»

«Είμαι χαρούμενος και ικανοποιημένος που συνεργάζομαι με αυτά τα παιδιά, γιατί εκτός από καλοί επαγγελματίες, είναι και καλοί παίκτες. Το πλάνο μας για το ματς είναι κατανοητό και τα παιδιά ξέρουν πώς πρέπει να πράξουμε για να πετύχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Καθαρό μυαλό χρειαζόμαστε όλοι μας στο ματς αυτό, όχι μόνο οι παίκτες. Πρώτος από όλους εγώ για να ξέρω πώς θα πράξω σε όλη τη διάρκεια», πρόσθεσε.

Ο Παύλος Δερμιτζάκης έπλεξε το εγκώμιο του Πάμπλο Κοντρέρας αλλά τόνισε ότι κάθε επιτυχία είναι συλλογική και όχι ατομική. «Ο Κοντρέρας είναι ένας καλός ποδοσφαιριστής κι ένας ηγέτης. Τέτοια χαρακτηριστικά, είναι απαραίτητα σε κάθε ομάδα. Δεν προσωποποιώ τίποτα, οποιαδήποτε επιτυχία είναι συλλογική και το αντίθετο. Όλοι κερδίζουμε, όλοι χάνουμε. Το ψυχολογικό ήταν κάτι που φαινόταν, ήταν φυσιολογικό κι έπρεπε να το αντιμετωπίσουμε. Προσπάθησα να δώσουμε έμφαση όλοι μας σ΄ αυτό, έχουμε να κάνουμε με προσωπικότητες, είμαστε σε καλό δρόμο. Θέλουμε μεγαλύτερη βελτίωση».

Πηγή: gazzetta.gr