Το twitter πέρα από ευκολία στην επικοινωνία έχει φέρει και ευκολία, μέσω δημιουργίας ψεύτικου προφίλ, σε εξαπόλυση υβριστικών εκφράσεων και στην περίπτωσή μας σε ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς σε ανθρώπους του αθλητισμού. Μετά τον Σάμι Αμεόμπι της Νιούκαστλ, επόμενο θύμα ήταν ο Φρέιζερ Κάμπελ της Σάντερλαντ.

Ο άσος των «μαυρόγατων» έγραψε αστειευόμενος «πάμε Εσθονία, μπορείς να τα καταφέρεις» για το προσεχές ματς των προκριματικών του Euro 2012 με την Ιρλανδία. Οι απαντήσεις που πήρε από τον κόσμο ήταν στην πλειοψηφία τους ομοίως χιουμοριστικές, μιας και το σκορ του πρώτου αγώνα ήταν 4-0 υπέρ των παικτών του Τραπατόνι και μάλιστα εκτός έδρας.

Μία απάντηση όμως έβριζε τον Κάμπελ χρησιμοποιώντας ρατσιστικό χαρακτηρισμό, με τον 24χρονο άσο να απαντάει: «Απαράδεκτο» δίπλα από μία φωτογραφία με κόκκινη κάρτα στο ρατσισμό. Η αστυνομία έπιασε κατευθείαν δουλειά και παρόλο που ανακάλυψε ότι ο λογαριασμός του δράστη έχει ήδη κλείσει δηλώνει αισιόδοξη για τη σύλληψη του υπεύθυνου.

Μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα ο Σάμι Αμεόμπι ήταν το θύμα στο twitter με την αστυνομία να καταφέρνει εν τέλει να συλλάβει δύο έφηβους που ήταν υπεύθυνοι για το κρούσμα ρατσισμού, που επιθυμεί να πολεμήσει όσο τίποτα η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Πηγή: sport-fm.gr