Πού άραγε μπορεί να φτάσει ο Σεμπαστιάν Λέτο; Ο Αργεντινός επιθετικός έφτασε τα 10 γκολ σε 7 αγώνες της Σούπερ Λίγκας και μπροστά του βρίσκεται ακόμη ένα ρεκόρ, το οποίο καλείται να σπάσει.

Τα σαράντα γκολ στις πρώτες κατηγορίες των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων που έχει αγωνιστεί, έφτασε ο Βαγγέλης Μάντζιος.

Την πρώτη νίκη επί του Πανιωνίου πανηγύρισε ο Νίκος Αναστόπουλος, ύστερα από πέντε ματς που είχε τεθεί αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του.

39 κίτρινες μοιράστηκαν στην ένατη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, ενώ υπήρξε μία αποβολή.

Ακολουθούν τα σημαντικότερα στατιστικά στοιχεία της 9ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας:

-Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάει ο Σεμπαστιάν Λέτο, ο οποίος στο χθεσινό ντέρμπι έφτασε τα 10 γκολ σε επτά αγώνες της πρώτης κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος. Δηλαδή, όσα είχε πετύχει και τις τρεις προηγούμενες σεζόν στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα 10 τέρματα που έχει σημειώσει ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός στα επτά πρώτα ματς της Σούπερ Λίγκας είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών. Ο 25χρονος παίκτης ισοφάρισε την επίδοση του Γιάννη Χολέβα για τη σεζόν 1961/62, όμως «έχασε» από τον Γιώργο Σιδέρη ο οποίος είχε σκοράρει 12 φορές στα αντίστοιχα ματς για τη σεζόν 1963/64.

Ωστόσο, ο παλαίμαχος επιθετικός είχε πετύχει 10 γκολ στα αντίστοιχα ματς τη σεζόν 1964/65, έχοντας σκοράρει στα οχτώ πρώτα ματς του πρωταθλήματος. Έτσι, ο Λέτο θα προσπαθήσει να σπάσει το συγκεκριμένο ρεκόρ του Σιδέρη.

-Τα ενενήντα γκολ στην καριέρα του έφτασε ο Κώστας Κατσουράνης με το τέρμα που σημείωσε χθες κόντρα στην ΑΕΚ. Συγκεκριμένα, ο διεθνής μέσος του Παναθηναϊκού έφτασε τα εξήντα γκολ στην πρώτη και δεύτερη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος, τα 70 σε όλα τα εθνικά πρωταθλήματα που έχει παίξει (μαζί με τα δέκα γκολ που έβαλε στην Μπενφίκα) και τα ενενήντα σε όλες τις διοργανώσεις.

-Το τρίτο γκολ του Παναθηναϊκού κόντρα στην ΑΕΚ ήταν το υπ’ αριθμόν 2.050 εντός έδρας σε όσα ματς έχει δώσει στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος. Η διαφορά με τον «αιώνιο» αντίπαλο είναι μόλις δύο γκολ, αφού οι Πειραιώτες έχουν σημειώσει 2.052 τέρματα.

-Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Πανιώνιος έχει χάσει σε τέσσερα σερί εντός έδρας ματς που έχει δώσει. Οι Νεοσμυρνιώτες έχουν γνωρίζει την ήττα από τον ΠΑΟΚ (1-2), την ΑΕΚ (0-1), τον Ολυμπιακό (0-3) και τον ΟΦΗ (1-3), όμως στο παρελθόν είχαν χάσει μέχρι τρία σερί ματς στην Α’ Εθνική.

Αυτό είχε συμβεί το 1961-62, το 1967-68, το 1979-80, το 1983-84 και το 2005-06. Αξίζει να σημειωθεί, ότι από τότε που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Πανιωνίου ο Τάκης Λεμονής η ομάδα μετράει μία νίκη (1-0 τον ΠΑΟΚ, στις 13 Φεβρουαρίου), επτά ισοπαλίες και πέντε ήττες στη Νέα Σμύρνη.

-Τα σαράντα γκολ στις πρώτες κατηγορίες των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων που έχει αγωνιστεί έφτασε ο Βαγγέλης Μάντζιος, ο οποίος πέτυχε το δεύτερο τέρμα του ΟΦΗ στον αγώνα με τον Πανιώνιο. Συγκεκριμένα, ο 28χρονος επιθετικός έχει σημειώσει 33 τέρματα στην Α’ Εθνική, 6 στην πρώτη κατηγορία του κυπριακού πρωταθλήματος με την Ανόρθωση και άλλο ένα στην Bundesliga, όπου αγωνίστηκε με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης το 2007-08.

-Την πρώτη νίκη επί του Πανιωνίου πανηγύρισε ο Νίκος Αναστόπουλος, αφού ο ΟΦΗ επικράτησε με σκορ 3-1 των «κυανέρυθρων». Ο «Μουστάκιας» είχε τεθεί αντιμέτωπος με τους Νεοσμυρνιώτες, μετρώντας μία ισοπαλία (ένα εντός έδρας 1-1, ως τεχνικός της Παναχαϊκής το 2002-03) και τέσσερις ήττες (τρεις με τον ΠΑΣ Γιάννινα, εκ των οποίων οι δύο εντός και άλλη μία με την Κέρκυρα στη Νέα Σμύρνη).

Πάντως, ο Αναστόπουλος είχε νικήσει την ομάδα που τον ανέδειξε μόνο μία φορά στη Β’ Εθνική (Παναιτωλικός – Πανιώνιος 1-0).

-Τις 16 νίκες στην έδρα του Άρη έφτασε ο Ολυμπιακός, ο οποίος νίκησε με σκορ 2-3 στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Μάλιστα, το συγκεκριμένο σκορ είχε επαναληφθεί στις 19 Νοεμβρίου 2006. Οι «κίτρινοι» είχαν βρει δίχτυα με δύο γκολ του Κόκε, ενώ από τους Πειραιώτες είχαν σκοράρει δις ο Ριβάλντο και ο Καστίγιο.

-Τις τριάντα εντός έδρας ισοπαλίες στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος έφτασε ο Εργοτέλης, ο οποίος μετράει 34 και 31 ήττες στα υπόλοιπα ματς που έχει δώσει στο Παγκρήτιο.

-Τα τριάντα γκολ στην Α’ Εθνική έφτασε ο Εμάνουελ Περόνε, ο οποίος σκόραρε στη νίκη του Αστέρα επί του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη. Μάλιστα, ο Αργεντινός επιθετικός κατάφερε να πετύχει γκολ με τέταρτη διαφορετική ομάδα στην Ελλάδα, μετά τον Ιωνικό (5), τον Απόλλωνα Καλαμαριάς (8) και τον Ατρόμητο (16). Υπενθυμίζεται ότι το σχετικό ρεκόρ ανήκει στον Μίρνες Σίσιτς, ο οποίος έχει καταφέρει να σκοράρει με πέντε διαφορετικές ομάδες.

-Τις διακόσιες συμμετοχές στα ελληνικά εθνικά πρωταθλήματα έφτασε χθες ο Γκουστάβο της Κέρκυρας. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός έχει παίξει σε 80 ματς στην Α’ Εθνική και σε 120 αγώνες στη Β’ Εθνική, στην οποία είχε πρωτοεμφανιστεί πριν από 7 χρόνια με τον Ακράτητο. Το ντεμπούτο του Γκουστάβο ήταν στις 24 Οκτωβρίου 2004, στη νίκη του Ακράτητου με σκορ 1-0 επί του Απόλλωνα Αθηνών.

-39 κίτρινες μοιράστηκαν στην ένατη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, ενώ υπήρξε μία αποβολή. Συγκεκριμένα, ο Ρικάρντο Ντάνι αποβλήθηκε στο 63ο λεπτό της αναμέτρησης της Skoda Ξάνθης κόντρα στην Κέρκυρα, αφού αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον κ. Δελφάκης.

Πηγή: sport-fm.gr