Καταγγελίες-σοκ για τον τελικό των 100μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ και όχι μόνον έκανε ο Βίκτορ Κόντε. Ο ιδιοκτήτης του εργαστηρίου Balco, που αποδείχτηκε πως κατασκεύαζε και προμήθευε μη ανιχνεύσιμες (μέχρι πρότινος) απαγορευμένες ουσίες, τόνισε πως και οι οκτώ αθλητές στην κούρσα της μίας ανάσας ήταν ντοπαρισμένοι.

Το χρυσό μετάλλιο είχε κατακτήσει ο αμερικανός Μορίς Γκριν, ενώ στον αγώνα συμμετείχαν οι Μπόλντον (Τρίνινταντ & Τομπάγκο), Τόμπσον (Μπαρμπέιντος), Κάμπελ, Τσέιμπερς (Μ. Βρετανία), Ζακάρι (Γκάνα), Ντράμοντ (ΗΠΑ) και Κόλινς (Σεντ Κιτς & Νέβις).

Παράλληλα αμφισβήτησε τις επιδόσεις των Τζαμαϊκανών σπρίντερ και του Γιουσέιν Μπολτ. «Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2001 αθλητές από χώρα της Καραϊβικής, όχι από τη Τζαμάικα, μου είπαν πως ένας γιατρός από την ομάδα τους προμήθευε τους Τζαμαϊκανούς τεστοστερόνη, ερυθροποιητίνη κι άλλα στεροειδή. Το ξέρω γιατί πήγα κι εγώ σε αυτόν και μου έδωσε ερυθροποιητίνη. Ο ίδιος πληροφοριοδότης μού είπε πως πριν από τους αγώνες του Πεκίνου το 2008 οι Τζαμαϊκανοί ακολούθησαν το ίδιο πρωτόκολλο που ακολούθησα εγώ στην Balco. Δεν έχω αποδείξεις, αλλά το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να κοιτάξεις τα αποτελέσματά τους. Υποψιάζομαι τον Μπολτ κι όλους τους άλλους», τόνισε.

Παράλληλα δήλωσε πως είχε καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμα του τελικού των 100μ. γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2003. Νικήτρια ήταν η Κέλι Γουάιτ, που στη συνέχεια βρέθηκε ντοπαρισμένη, αλλά ο Βίκτορ Κόντε ισχυρίζεται πως «… ακόμη πέντε αθλήτριες της κούρσας ήταν ντοπαρισμένες. Εγώ ήμουν αυτός που τους προμήθευε ουσίες». Σε εκείνον τον τελικό έτρεξαν οι Αμερικανίδες Ντίβερς και Έντουαρντς, η Ουκρανή Πιντούσεβιτς-Μπλοκ, η Στούρουπ από τις Μπαχάμες, η Γαλλίδα Αρόν, η Τζαμαϊκανή Μπέιλι και η Κατερίνα Θάνου, που τερμάτισε τέταρτη.

Πηγή: sport-fm.gr