Όσες φορές έχει κληθεί να υπερασπίσει τα δοκάρια της ΑΕΚ σε αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό, ο Γιάννης Αραμπατζής έχει φύγει με το «τρίποντο» της νίκης από το γήπεδο.

Πιο συγκεκριμένα, ο 27χρονος γκολκίπερ έχει συναντήσει τους «ερυθρολεύκους» στο παρελθόν δύο φορές. Η πρώτη ήταν στις 6 Ιανουαρίου του 2010, με τους «κιτρινόμαυρους» να επικρατούν με σκορ 2-1 μέσα στο Καραϊσκάκη.

Ο δεύτερος αγώνας κόντρα στους Πειραιώτες έγινε στις 27 Νοεμβρίου του 2010 στο ΟΑΚΑ, με τον Αραμπατζή να κατεβάζει τα ρολά. Τελικά, αν και όλοι είχαν πιστέψει ότι οι δύο ομάδες είχαν «βολευτεί» με τον βαθμό της ισοπαλίας, το γκολ του Μπλάνκο στο 90’ χαρίζει τη νίκη στους γηπεδούχους.
Αναφορικά με τα ντέρμπι, ο τερματοφύλακας της «Ένωσης» έχει καθίσει κάτω από τα γκολποστ σε έξι κρίσιμους αγώνες. Από αυτούς, η ομάδα του έχει επικρατήσει στους τρεις, ενώ γνώρισε την ήττα δύο φορές. Ένα ματς έληξε ισόπαλο.

Ο προπονητής που ου είχε δώσει την ευκαιρία ήταν ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, τον οποίο δεν απογοήτευσε. Πάντα προσπαθούσε για το καλύτερο κι όπως απέδειξε, αποτελεί εγγύηση υπερασπιζόμενος την εστία των «κιτρινόμαυρων». Μοναδική εμφάνιση σε ντέρμπι που σίγουρα θέλει να ξεχάσει είναι το ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, μιας και η ΑΕΚ έχεσε με σκορ 3-0.

ΟΣΦΠ-ΑΕΚ 1-2

Είναι το πρώτο ντέρμπι που έχει κληθεί να κάτσει κάτω από τα δοκάρια της ομάδας του. Και τα κατάφερε μια χαρά. Η «Ένωση» παίρνει τη νίκη μέσα στο Καραϊσκάκη χάρη στα δύο γκολ που πέτυχε ο Νάτσο Σκόκο (33’, 40’). Μοναδικός σκόρερ των «ερυθρολεύκων» ο Αβραάμ Παπαδόπουλος.

ΠΑΟ-ΑΕΚ 1-1

Η μοναδική ισοπαλία που έχει αγωνιζόμενος σε ντέρμπι. Στις 31 Ιανουαρίου του 2010, η ΑΕΚ του Αραμπατζή, παίζει ως φιλοξενούμενη στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό. Μάλιστα, καταφέρνει να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους μόλις στο 9ο λεπτό με γκολ του Σκόκο. Ωστόσο, οι «πράσινοι» φτάνουν στην ισοφάριση χάρη σε τέρμα του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο 27’. Τελικό σκορ 1-1.

ΑΕΚ-ΑΡΗΣ 4-2

Πανηγυρική νίκη της ΑΕΚ κόντρα στους «κιτρίνους» με το εμφατικό 4-2. Στο συγκεκριμένο ματς, ο Αραμπατζής περνά ως αλλαγή του Σάχα στο 53ο λεπτό της αναμέτρησης, μιας και ο Αργεντινός αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Τα γκολ των «κιτρινόμαυρων» σημείωσαν οι Ράφικ Τζεμπούρ (27’), Λεονάρντο (75’, 84’), Νάτσο Σκόκο (77’), ενώ για τους Θεσσαλονικείς σκόραραν οι Κάμπορα και (56’)Τζόνσον (72’).

ΑΕΚ-ΑΡΗΣ 1-2

Είναι η πρώτη-κατά χρονική σειρά -ήττα που γνωρίζει αγωνιζόμενος με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Στο παιχνίδι της 5ης Φεβρουαρίου του 2011, ο «Δικέφαλος» δεν κατάφερε να πάρει κάποιο θετικό αποτέλεσμα στην έδρα του, με αποτέλεσμα ο Άρης να πανηγυρίσει τη νίκη με σκορ 2-1.

ΑΕΚ-ΟΣΦΠ 1-0

Είναι η δεύτερη που συναντά ως βασικός τον Ολυμπιακό, πρώτη στο ΟΑΚΑ. Η κατάληξη ίδια. Στις 27 Νοεμβρίου του 2010 ΑΕΚ καταφέρνει να φύγει με τους τρεις βαθμούς της νίκης από το γήπεδο χάρη σε γκολ του Ισμαέλ Μπλάνκο στο 90’. Μάλιστα, στο 57’ αστοχεί ο Ντουντού σε πέναλτι, με τους γηπεδούχους να διατηρούν το μηδέν στην άμυνά τους.

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 3-0

Όπως αναφέραμε πιο πάνω ο αγώνας που έγινε στις 25 Σεπτεμβρίου του 2011 στο γήπεδο της Τούμπας, είναι ένας από αυτούς που δεν θέλει να θυμάται. Ο 27χρονος πορτιέρο δεν κατάφερε να ξεχωρίσει από τη συνολική απογοητευτική εικόνα της «Ένωσης» και μοιραία ήρθε το 3-0.

Πηγή: sday.gr