Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση στο «Etihad», η Νάπολι πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας από την Μάντσεστερ Σίτι. Στην μάχη που κάνουν οι δύο ομάδες για ένα εισιτήριο για την επόμενη φάση του Champions League, οι Ναπολιτάνοι άφησαν υποσχέσεις στους «πολίτες» πως θα τους «κλείσουν» το… σπίτι! Oι «παρτενοπέι» βρίσκονταν κοντά στη νίκη αφού προηγήθηκαν με τον Καβάνι στο 69’, όμως ο Κολάροφ ισοφάρισε σε 1-1. Στο άλλο ματς, η Μπάγερν επικράτησε άνετα και ωραία 2-0 της Βιγιαρεάλ, στο «Μαδριγάλ».

Η Νάπολι μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και φάνηκε να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού. Νωρίς-νωρίς, πιο συγκριμένα στο 17΄, ο Λαβέτσι θα μπορούσε να χριστείς σκόρερ αλλά το σουτ που επιχείρησε, βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Χαρτ. Οι «πολίτες» απάντησαν στο δοκάρι με δοκάρι, όταν Τουρέ και Αγουέρο συνεργάστηκαν άψογα αλλά το πλασέ του πρώτου τράνταξε την οριζόντια δοκό του Ντε Σάνκτις.

Στο δεύτερο μέρος, τα πράγματα ξεκίνησαν όπως θα ήθελε ο Βάλτερ Ματσάρι. Οι ποδοσφαιριστές του επέβαλλαν τον δικό τους ρυθμό και αυτό είχε ως αποτέλεσμα σε μια πολύ γρήγορη αντεπίθεση, ο Μάτζιο να δίνει την μπάλα στον Καβάνι και ο Ουρουγουανός να σουτάρει δυνατά και να εκτελεί τον Χαρτ.

Η νύχτα για την Σίτι προμηνυόταν κακή αλλά ο Κολάροφ είχε την λύση. Στο 74’, πήρε φόρα για να εκτελέσει φάουλ από μακριά και το σουτ ήταν τόσο καλοχτυπημένο που μπέρδεψε τον Ντε Σάνκτις και είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του. Στην υπόλοιπη διάρκεια, δεν έγινε καμιά σημαντική φάση αλλά το κυριότερο όλων είναι πως η Νάπολι δεν θα πέσει αμαχητί κόντρα στην Σίτι για το εισιτήριο της επόμενης φάσης του Champions League.

Οι συνθέσεις του Μάντσεστερ Σίτι-Νάπολι

Μάντσεστερ Σίτι (Μαντσίνι): Χαρτ, Σαμπαλέτα, Κομπανί, Λέσκοτ, Κολάροβ (75′ Κλισί), Μπάρι, Γιαγιά Τουρέ, Νασρί (76′ Άνταμ Τζόνσον), Νταβίντ Σίλβα, Αγκουέρο, Ντζέκο (81′ Τέβες)

Νάπολι (Ματσάρι): Ντε Σάνκτις, Καμπανιάρο, Πάολο Καναβάρο, Αρόνικα, Μάτζο, Γκιοκχάν Ινλέρ, Γκαργκάνο, Σούνιγκα, Χάμσικ (69′ Σαντάνα), Λαβέτσι (57′ Ντζεμαϊλί), Καβάνι (84′ Πάντεφ).

Γήπεδο: Εtihad
Διαιτητής: Έρικσον (Σουηδία)

Πηγή: sport-fm.gr