Στα δικαστήρια θα λύσουν τις διαφορές τους Άιντραχτ και Γιάννης Αμανατίδης. Ο 29χρονος επιθετικός προσέφυγε στη δικαιοσύνη σε βάρος του γερμανικού συλλόγου μετά την απόφαση της διοίκησης να προπονείται με την ομάδα κάτω των 23 ετών.

Ο παίκτης δεσμεύεται με συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο, αλλά δεν υπολογίζεται και η ομάδα της Φρανκφούρτης θέλει να ξεφορτωθεί το ύψους 1,8 εκατ. ευρώ συμβόλαιό του. Οι διαπραγματεύσεις για ένα φιλικό διαζύγιο δεν είχαν αποτέλεσμα, καθώς υπήρξε χάσμα για το ύψος της αποζημίωσης.

Η πλευρά του Αμανατίδη ισχυρίζεται πως δεν υπάρχει λόγος να απαγορεύεται στον παίκτη να προπονείται με την πρώτη ομάδα, καθώς κάτι τέτοιο τον μειώνει επαγγελματικά και σαν προσωπικότητα. Μάλιστα για να «καταρρίψει» και τους ισχυρισμούς πως δεν έχει αναρρώσει πλήρως από τους δύο σοβαρούς τραυματισμούς στο γόνατο, υποβλήθηκε σε εξετάσεις που ήταν «καθαρές». Η διοίκηση της Άιντραχτ με τη σειρά της υποστηρίζει πως η ομάδα κάτω των 23 ετών ανήκει στο σύλλογο και συνεπώς έχει δικαίωμα να υποβιβάσει εκεί τον ποδοσφαιριστή.

Η υπόθεση θα εξεταστεί από το αρμόδιο δικαστήριο της Φρανκφούρτης την επόμενη εβδομάδα.

Πηγή: sport-fm.gr