Είναι αλήθεια ότι με τον Τζαβέλλα ο Βαλβέρδε ποτέ δεν είχε… έρωτα, αφού τον βρίσκει πολύ περισσότερο χαφ παρά μπακ.

Πέρα όμως από αυτή την σημαντική παράμετρο ο Βαλβέρδε έχει και πολλά άλλα πράγματα που προσμετρά στην απόφαση απόκτησης ενός ποδοσφαιριστή. Ο βασικότερος λόγος λοιπόν που έκοψε τον Τζαβέλλα είναι ο αριθμός των παικτών που έχει το ρόστερ της ομάδας. Από την τελευταία φορά που ο Βαλβέρδε είχε έρθει στην Ελλάδα (πριν από περίπου 20 ημέρες), ο Ολυμπιακός έχει αποκτήσει έξι ποδοσφαιριστές (Κοστάνσο, Δασκαλάκη, Μαρκάνο, Φέισα, Κάται, Γκρμπιτς) και δεν έχει διώξει κανέναν. Και σαν να μην έφτανε όλο αυτό ο Βαλβέρδε όταν ήρθε στην Ελλάδα για το ξεκίνημα της προετοιμασίας άκουσε τους Μήτρογλου και Νταρμπισάιρ να ζητούν μία ακόμη ευκαιρία.

Ο Ισπανός είναι ενοχλημένος με όλο αυτό το σκηνικό, το οποίο ζει καθημερινά στο Ρέντη αλλά και με το γεγονός ότι αντιλαμβάνεται ότι στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας θα αναγκαστεί να πάει με πολύ περισσότερους από 25 παίκτες που ήθελε. Ηδη μιλάμε για 30 και άνω και ο Ολυμπιακός συζητά να κάνει και άλλες μεταγραφές.

Και δεν είναι μόνο θέμα ότι δεν μπορεί να κάνει σωστά τη δουλειά αν έχει τρεις αντί για δύο εντεκάδες, αλλά είναι και θέμα ότι δεν μπορεί να κρατάει και μία ισορροπία στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Ισορροπία η οποία ήταν από τα βασικά συστατικά της περσινής επιτυχίας. Ελεγε για παράδειγμα ο Ερνέστο για τον Τζαβέλλα. «Να πάρουμε αυτόν τον παίκτη, της δικής του εμβέλειας για τρίτο αριστερό μπακ; Μα θα τον έχουμε να γκρινιάζει όλη τη χρονιά και δικαιολογημένα. Είπαμε να το δούμε αν έφευγε κάποιος από τους Μέλμπεργκ ή Αβραάμ και υπολογίζαμε τον Μαρκάνο για στόπερ».

Είναι σαφές λοιπόν ότι ο Βαλβέρδε δεν θέλει άλλες μεταγραφές πλην του Σάντσες και θα ζητήσει κάποιον ακόμη μόνο αν πωληθεί βασικός ή αν διαπιστώσει κατά την διάρκεια της προετοιμασίας ότι υπάρχει κάπου σοβαρή έλλειψη. Και όλα αυτά με δεδομένο ότι οι Νέμεθ, Μήτρογλου, Νταρμπισάιρ, Γκαλίτσιος, Λεονάρντο, Γιάννης Παπαδόπουλος, Σοϊλέδης, Κατσικογιάννης θα φύγουν, όπως θα φύγουν και κάποιοι από τους Παπάζογλου, Σουμπίνιο, Βαλεριάνο, Νικλητσιώτη που λογικά θα δοκιμάσει στην προετοιμασία. Όπως επίσης είναι δεδομένο ότι θα «δανειστούν» οι Βάντερσον, Λεάντρο, όπως επίσης είναι δεδομένο ότι ακόμη δεν έχει καταλήξει αν θα κρατήσει στο ρόστερ τους Κάται και Γκρμπιτς ή θα ζητήσει να δοθούν δανεικοί.

Οσο λοιπόν υπάρχει αυτή η κατάσταση στον Ολυμπιακό τόσο πιο αρνητικός θα είναι ο Ισπανός στο ενδεχόμενο η ομάδα να προχωρήσει και σε άλλες μεταγραφές πλην του Σάντσες.

Πηγή: sport-fm.gr