Με 1-2 στα σετ προηγείται ο Σέρβος Νόβακ Τζόκοβιτς που πήρε το πρώτο σετ με 6-4 και το δεύτερο με 6-1 χάνοντας το τρίτο με 1-6. Στο τέταρτο σετ ο Σέρβος προηγείται με 4-3 στα γκέιμ.

Ο Ράφα Ναδάλ με ρεκόρ 16 – 11 έναντι του αντιπάλου του, θα προσπαθήσει να πάρει το δεύτερο συνεχόμενο Γκραν Σλαμ και ενδέκατο συνολικά στην καριέρα του, την ώρα που ο Σέρβος τενίστας έχει κατακτήσει δύο.

Πρώτο σετ

Οι δύο τενίστες βασίστηκαν στο πολύ δυνατό σερβίς και κέρδιζαν τα γκέιμ που σέρβιραν. Χαρακτηριστικό πως στα πρώτα 9 γκέιμ, δεν είχε γίνει κάποιο μπρέικ. Παρόλα αυτά, ο Τζόκοβιτς, έδειχνε σε καλύτερη κατάσταση αφού τις μπάλες… διαρκείας, τις κέρδιζε σχεδόν όλες. Έτσι, καταφέρνοντας να παίξει καλή άμυνα στα σερβίς του Ισπανού στο πιο κρίσιμο 10ο γκέιμ, έκανε το μπρέικ και πήρε το πρώτο σετ με 6-4.

Δεύτερο σετ

Άνετη επικράτηση με 6-1 από τον Τζόκοβιτς ο οποίος πίεσε τρομερά τον Ναδάλ. Χαρακτηριστικό, πως ο Ισπανός δεν έχει κάνει ακόμη μπρέικ στον Σέρβο, ο οποίος δείχνει απίστευτη αυτοσυγκέντρωση. Ο Τζόκοβιτς παίζει στα όρια τον Ναδάλ και τον κουράζει αρκετά, αφού οι περισσότερες μπαλιές του Σέρβου είναι δυνατές και στοχεύον στο πίσω μέρος του κορτ. Όταν ο Τζόκοβιτς βγάζει καλή άμυνα στα πολύ δυνατά σερβίς του Ναδάλ, τότε δύσκολα χάνει τους πόντους. Αν δεν βρει τρόπο να αντιμετωπίσει την τακτική του Σέρβου ο Ισπανός, θα χάσει με κάτω τα χέρια…

Τρίτο σετ

Ο Ναδάλ ξύπνησε για τα καλά και ο Τζόκοβιτς, έπεσε για τα καλά. Άνετη επικράτηση του Ισπανού με 6-1 στα γκέιμ και εικόνα που δείχνει, πως μπορεί να γυρίσει το παιχνίδι. Ο Ναδάλ ήταν πολύ καλύτερος απο τον Τζόκοβιτς που έδειξε ανεξήγητη κόπωση και πτώση με πολλά αβίαστα λάθη.

Πηγή: sport-fm.gr