Την μεγάλη του χαρά που αγωνίζεται στην Ελλάδα με τα χρώματα του Ολυμπιακού εξέφρασε σε γαλλική οπαδική ιστοσελίδα ο Φρανσουά Μοντεστό. Ο «ερυθρόλευκος» ποδοσφαιριστής τόνισε πως δεν έχει μετανιώσει που πήρε μεταγραφή σε μια ομάδα που πήρε το πρωτάθλημα ενώ επισήμανε πως είναι όνειρο γι’ αυτόν που θα συμμετέχει την επόμενη σεζόν στο Champions League.

Διαβάστε όσα είπε ο Φρανσουά Μοντεστό σε ιστοσελίδα οπαδών της Μπαστιά:

Για το πρωτάθλημα που κατέκτησε με τον Ολυμπιακό:
«Είναι ξεκάθαρο, το να είσαι πρωταθλητής σε οποιαδήποτε χώρα είναι μία τεράστια χαρά. Επίσης, η οικογένειά μου περνάει πολύ καλά εδώ, μου συμπεριφέρθηκαν εγκάρδια και μπόρεσα να προσαρμοστώ πολύ γρήγορα».

Για το επερχόμενο Champions League: «Την ερχόμενη σεζόν θα παίξουμε στο Champions League. Είναι όνειρο για όλους τους ποδοσφαιριστές να αγωνίζονται σε αυτήν τη διοργάνωση. Εδώ, ο κόσμος είναι φιλικός και ζεστός, το γήπεδό μας είναι γεμάτο σε κάθε παιχνίδι και αποτελεί μεγάλη χαρά για εμένα που είμαι εδώ. Ποτέ δεν μετάνιωσα για αυτή την επιλογή μου».

Σε ερώτηση για τις αγωνιστικές διαφορές του ελληνικού πρωταθλήματος από το ελληνικό απάντησε: «Στη Γαλλία το παιχνίδι έχει περισσότερη τακτική, είναι πιο αμυντικογενές. Στην Ελλάδα είναι πιο θεαματικό, εμείς παίζουμε πάντα για κερδίσουμε, χωρίς να μετράμε τις νίκες. Θέλουμε όσες περισσότερες γίνεται».

Για το συμβόλαιο του με τους Πειραιώτες και το τέλος της καριέρας του: «Ξεκίνησα την καριέρα μου στην Μπαστιά και για μένα οποιασδήποτε παίκτης μπορεί να κλείσει την καριέρα του εκεί που την ξεκίνησε, αυτό είναι η απόλυτη αποθέωση. Αυτή τη στιγμή παίζω στην Ελλάδα, σε λίγο καιρό κλείνω τα 33 και έχω ακόμη έναν χρόνο συμβόλαιο με την ομάδα μου. Ο σύλλογος είναι ικανοποιημένος από εμένα και το ίδιο και εγώ. Αλλά είναι αλήθεια πως είμαι ένας γνήσιος οπαδός της Μπαστιά και εάν ολοκληρώσω την καριέρα μου στη Σπόρτινγκ (σ.σ. Μπαστιά) θα έχει κλείσει ένας κύκλος».

Πηγή: sport-fm.gr