Προβλήματα στη νομιμότητα του σχεδίου των Supporters για τη… διάσωση της ΠΑΕ ΑΕΚ προέκυψαν στις πρώτες ημέρες της διαδικασίας, όπως αποκαλύπτει η «Ελευθεροτυπία». Πάντως ο Μάκης Κασνακίδης, πρόεδρος της οργάνωσης που καλεί τον κόσμο της «Ένωσης» για ενίσχυση της αγαπημένης του ομάδας, καθησυχάζει πως πρόκειται για διαδικαστικά ζητήματα που δεν θέτουν σε κίνδυνο το όλο εγχείρημα.

Όπως προέκυψε, δεν είχε ολοκληρωθεί η λειτουργία νομιμότητας της διαδικασίας και για το λόγο αυτό αφαιρέθηκαν από την ιστοσελίδα των Supporters αρχικά η φόρμα συμμετοχής στην οποία αναγράφονταν οι δύο τραπεζικοί λογαριασμοί (Eurobank και Alpha Bank) για την καταβολή χρημάτων, και εν συνεχεία το συγκεντρωθέν ποσό που είχε κατατεθεί από τα μέλη.

Ο Μάκης Κασνακίδης μιλώντας στην «Ελευθεροτυπία» επιβεβαίωσε πως αυτή η αφαίρεση έγινε επειδή εκκρεμεί η χορήγηση άδειας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Η νομοθεσία απαγορεύει διαφημίσεις, γνωστοποιήσεις, ανακοινώσεις ή δηλώσεις για την προσέλκυση κοινού για την επένδυση χρηματικών ποσών, εκτός αν έχει εξασφαλιστεί ειδική άδεια από τον υπουργό Εμπορίου με τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Μάλιστα προβλέπονται για τους παραβαίνοντες ποινές φυλάκισης τουλάχιστον τριών μηνών και 5 εκατ. δραχμών.

«Εντός της εβδομάδας θα έχει επιλυθεί το ζήτημα και η Supporters Club θα εξασφαλίσει την άδεια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς», διαβεβαιώνει ο Μάκης Κασνακίδης, που επίσης ανέφερε πως ρυθμίστηκε και το θέμα της απόκτησης Αριθμού Μητρώου Ανώνυμης Εταιρείας και ΑΦΜ.

Πηγή: sport-fm.gr