Έτοιμη τη λίστα με τους ποδοσφαιριστές που επιθυμεί να φέρει στην ΑΕΚ και ανταποκρίνονται στα οικονομικά δεδομένα της ΠΑΕ έχει ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ανδαλουσιανός τεχνικός αναμένεται την Πέμπτη στην Αθήνα και θα έχει ραντεβού με τον Σταύρο Αδαμίδη για να τεθούν επί τάπητος όλα τα ζητήματα του ρόστερ, από τις εκκαθαρίσεις μέχρι και τις μεταγραφές. Προτεραιότητα είναι η απόκτηση δύο κεντρικών αμυντικών και δύο επιθετικών, αλλά δεν αποκλείεται να υπάρξουν κι άλλες προσθήκες.

Όπως αναμένεται, ο Μανόλο Χιμένεθ θα χρησιμοποιήσει τις διασυνδέσεις του στη Σεβίλλη και την Ισπανία γενικότερα, για να φέρει παίκτες είτε με χαμηλό κόστος είτε με τη μορφή δανεισμού.

Για τη θέση του Νάτσο Σκόκο, ο 47χρονος προπονητής έχει στα υπόψη του δύο δικά του παιδιά, τον Χοσέ Κάρλος και τον Λαουτάρο Ακόστα, που ανήκουν στη Σεβίλλη. Ο 24χρονος Ισπανός μεσοεπιθετικός μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις πίσω από τον σέντερ φορ και το κασέ του δεν ξεπερνά τις 300.000 ευρώ. Δεν φαίνεται να υπολογίζεται από τη Σεβίλλη, η οποία στο δεύτερο μισό της σεζόν τον δάνεισε στην Καρταχένα, με την οποία είχε 12 συμμετοχές στη δεύτερη κατηγορία. Η άλλη επιλογή είναι ο Λαουτάρο Ακόστα, ο 23χρονος Αργεντινός που φέτος είχε 10 συμμετοχές στην Primera Division, αλλά έχει υψηλότερες απολαβές (450.000 ευρώ).

Όσο για τον σέντερ φορ, τον αντικαταστάτη του Ίσμαελ Μπλάνκο ουσιαστικά, ο Κίνι είναι ο εκλεκτός του Μανόλο Χιμένεθ. Ο 30χρονος φορ είχε 22 γκολ στη δεύτερη κατηγορία με την Αλκορκόν, που δεσμεύει με το συμβόλαιο αλλά δεν έχει υψηλές απαιτήσεις. Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει επίσημη πρόταση και με 200.000 ευρώ το χρόνο για διετές συμβόλαιο εκτιμάται πως θα αποκτηθεί. Εναλλακτική λύση αποτελεί ο Ρόδρι, που μένει ελεύθερος από τη Σεβίλλη, έχει αντίστοιχο κασέ με του Κίνι, αλλά ο 21χρονος Ισπανός φορ προτιμά να μείνει στην Ισπανία και έχει αρκετούς μνηστήρες.

Για το κέντρο της άμυνας, διακαής πόθος του Χιμένεθ είναι ο Χουάν Κάλα. Ο 21χρονος αμυντικός είχε 25 συμμετοχές και 4 γκολ στη δεύτερη κατηγορία με τη φανέλα της Καρταχένα, αλλά ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα παραμείνει στη Σεβίλλη, όπου και ανήκει, ή θα δοθεί δανεικός. Το κασέ του είναι στις 300.000 ευρώ. Καλή λύση είναι και ο Αμπραάμ Παθ, ο 32χρονος στόπερ που έμεινε ελεύθερος από την Έρκουλες, αλλά έχει μεγάλο κασέ (σχεδόν 500.000 ευρώ). Στα υπόψη είναι και ο 21χρονος Κολομβιανός με ισπανικό διαβατήριο Χοσέ Μπερνάρντο, που ανήκει στη Σεβίλλη και οι απολαβές του είναι κάτι λιγότερο από 200.000 ευρώ.

Πωλητήριο σε Μανωλά;

Δυσαρεστημένη φέρεται η διοίκηση της ΑΕΚ από τη στάση του Κώστα Μανωλά. Στον νεαρό αμυντικό προτάθηκε τριετές συμβόλαιο έναντι 800.000 ευρώ για τρία χρόνια, αλλά εκείνος ζητεί 400.000 ευρώ ετησίως και 1,2 εκατ. ευρώ για τριετές συμβόλαιο. Οι απαιτήσεις του 20χρονου άσου κρίθηκαν υπερβολικές και είναι πολύ πιθανό, από τη στιγμή που το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2012, να τεθεί προς πώληση για να μη χαθεί κι αυτός χωρίς να μπουν χρήματα στα ταμεία.

Τα λένε για Γεωργιάδη

Συνάντηση με τον Πέτρο Θεοδωρίδη για την απόκτηση του Γιώργου Γεωργιάδη θα έχει ο Σταύρος Αδαμίδης. Θα γίνει επίσημη πρόταση στον Πανσερραϊκό, στην οποία πέρα από χρήματα ίσως περιλαμβάνονται και δανεικοί (π.χ. Αργυρίου), ενώ δεν αποκλείεται να συζητηθεί και το ενδεχόμενο απόκτησης του Δημήτρη Ανάκογλου, που επίσης αρέσει στην ΑΕΚ αν και δεν επείγεται για ενίσχυση στο κέντρο.

Πλησιάζει σε Ομόνοια ο Γιάχιτς

Πρόταση για τριετές συμβόλαιο στον Σανέλ Γιάχιτς με κλιμακωτές αποδοχές (230, 260 και 260 χιλ. ευρώ το χρόνο) έκανε η Ομόνοια. Η ΑΕΚ δέχεται να αφήσει ελεύθερο τον Βόσνιο μεσοαμυντικό και του προσφέρει 150.000 ευρώ σαν αποζημίωση, ενώ εκείνος αξιώνει 200.000 ευρώ. Σημειώνεται πως το συμβόλαιο του διεθνούς άσου προβλέπει 300.000 ευρώ για την επόμενη και 400.000 ευρώ για τη μεθεπόμενη σεζόν.

Πηγή: sport-fm.gr