Γαλλικό δημοσίευμα αναφέρει ότι η γαλλική ομοσπονδία σχεδιάζει να μειώσει την παρουσία μαύρων και αράβων παικτών, καθώς παρατηρείται μείωση των λευκών στα γαλλικά γήπεδα!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας «Mediapart» η γαλλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία σχεδίαζε να επιβάλει πλαφόν στις ομάδες, με κριτήριο την καταγωγή των ποδοσφαιριστών που απαρτίζουν τις ακαδημίες τους.

Η FFF παρέθεσε έκτακτη συνέντευξη Τύπου για το θέμα που είδε το φως της δημοσιότητας και στην οποία τονίστηκε ότι έχει ήδη αρχίσει εσωτερική έρευνα και πως «θα χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση». Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται μάλιστα ότι ο ομοσπονδιακός προπονητής Λοράν Μπλάν ήταν παρών στη συζήτηση αυτή, αλλά ο ίδιος διέψευσε τα παραπάνω λέγοντας πως δεν γνώριζε την ύπαρξη τέτοιου σχεδίου:

«Εδώ και χρόνια το ποδόσφαιρο περιέχει μία μορφή διακρίσεων, που έχουν να κάνουν με αθλητικά και σωματικά κριτήρια. Με εξοργίζει όμως που μου καταλογίζουν διακρίσεις με βάση το χρώμα. Η διαφορετικότητα υπάρχει στο ποδόσφαιρο, όπως άλλωστε και στους δρόμους».

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Φερνάντ Ντισοσουά, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «η έρευνα θα αποδείξει ότι η υπόθεση δεν είναι τόσο μεγάλη όσο παρουσιάζεται. Αν δούμε ότι υπάρχουν πράγματα να προσάψουμε σε αυτούς που μας κατηγορούν, θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες».

Σύμφωνα πάντως με το ρεπορτάζ, οι βασικές αρχές αυτού του προγράμματος συζητήθηκαν σε κλειστή σύσκεψη στις αρχές του έτους, παρουσία του Μπλαν, και πως «υψηλά ιστάμενα πρόσωπα στην ομοσπονδία υποστηρίζουν ότι υπάρχουν πολλοί μαύροι, πολλοί άραβες και λίγοι λευκοί στα γήπεδα».

πηγή: gazzetta