Προσγειωμένος σε ότι αφορά τις πιθανότητες πρόκρισης της Σιένα στο Final Four της Βαρκελώνης, δήλωσε ο Νίκος Ζήσης στο www.sport-fm.gr.

Ο διεθνής γκαρντ, τόνισε πως η ομάδα του έχει ένα προβάδισμα λόγω έδρας, αλλά όλα μπορεί να συμβούν και έδειξε απεριόριστο σεβασμό στον Ολυμπιακό, τον Ντούσαν Ίβκοβιτς και τους παίκτες του. «Θα πρέπει να παίξουμε ακόμα καλύτερα αν θέλουμε να πετύχουμε», πρόσθεσε και ανέλυσε τεχνικά τις αναμετρήσεις των δύο ομάδων. «Ξέρουμε ότι οι Παπαλουκάς και Σπανούλης είναι οι άξονες της δημιουργίας του αντιπάλου και για αυτό εστιάζουμε στην εξουδετέρωσή τους» το σχόλιο για τα πολλά λάθη στα οποία έχει αναγκάσει η περιφερειακή γραμμή της Σιένα τους αντίστοιχους γκαρντ των «ερυθρόλευκων».

Συνέντευξη στον Νίκο Ζέρβα

Τελικά η διαφορά του πρώτου αγώνα σας έκανε καλό…

«Το πρώτο παιχνίδι ήταν ένας πραγματικός εφιάλτης για εμάς. Ο Ολυμπιακός έπαιξε καταπληκτικά και εμείς δεν είχαμε απάντηση στο οτιδήποτε έκανε στο γήπεδο. Και στην άμυνα και στην επίθεση μας νίκησε κατά κράτος. Στο ημίχρονο έζησα μία κατάσταση που τόσα χρόνια που παίζω μπάσκετ δεν την έχω βιώσει ποτέ. Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε περισσότερο το ψυχολογικό κομμάτι παρά το μπασκετικό. Θέλαμε να αλλάξουμε τις…φάτσες μας και να βρούμε τον τρόπο που ξέραμε να παίζουμε σε ότι αφορά την καρδιά και την θέληση. Αυτό μας βγήκε στο δεύτερο παιχνίδι. Αντιδράσαμε και είναι μεγάλο επίτευγμα γιατί είμαστε μία καινούργια ομάδα».

Πού θεωρείς ότι κρίθηκε ο τρίτος αγώνας;

«Ήταν ένα ματς που και οι δύο ομάδες είχαν την ίδια απόδοση στο πρώτο ημίχρονο. Καταφέραμε στην συνέχεια να κάνουμε ένα καλό σερί με έναν καταπληκτικό Γιάριτς ο οποίος ουσιαστικά κέρδισε το παιχνίδι για εμάς, αλλά και πάλι είχαμε καλά σημεία και στην άμυνα και στην επίθεση».

Ποιο θα είναι το σημείο «κλειδί» για το τέταρτο ματς;

«Περιμένουμε ένα διαφορετικό παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός έχει έναν πολύ μεγάλο προπονητή που τα έχει ζήσει όλα και έχει ξαναέρθει σε αυτή την κατάσταση. Το ίδιο και κάποιοι παίκτες του. Θα τα δώσουν όλα και το ξέρουμε πολύ καλά, οπότε θα πρέπει να παίξουμε ακόμα καλύτερα, αν θέλουμε να πάρουμε και την τρίτη νίκη που θα μας οδηγήσει στο Final Four».

Θεωρείς ότι ο προπονητή σας έχει μερίδιο στην αλλαγή της ψυχολογίας σας;

«Σίγουρα ο προπονητής πάντα έχει άμεσο αντίκτυπο στην ψυχολογία του παίκτη και μίας ομάδας. Ο δικός του τρόπος ήταν αποφασιστικός στο μεσοδιάστημα των δύο αγώνων».

Πως καταφέρατε να περιορίστε τα γκαρντ του Ολυμπιακού και να τα αναγκάστε σε τόσα πολλά λάθη;

«Είναι γενικά η φιλοσοφία της άμυνας της ομάδας από την αρχή της χρονιάς που οδηγεί τα αντίπαλα γκαρντ σε λάθη και ασκεί έξτρα πίεση. Ακόμα και σε παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα, την Ρεάλ και την Φενερμπαχτσέ κάναμε το ίδιο. Έχουμε μάθει να παίζουμε με αυτό τον τρόπο. Ξέρουμε ότι ο Βασίλης (Σπανούλης) και ο Θοδωρής (Παπαλουκάς) είναι οι άξονες του Ολυμπιακού και από τα χέρια τους περνάει η δημιουργία και η ανάπτυξη της ομάδας από την στιγμή που λείπει ουσιαστικά ο Τεόντοσιτς λόγω τραυματισμού. Οπότε είναι λογικό να εστιάζουμε πάνω τους».

Νιώθεις ότι είστε με το ένα πόδι στο Final Four;

«Σε καμία περίπτωση. Είναι μία σειρά αγώνων και όλα μπορεί να συμβούν. Έχουμε ένα προβάδισμα γιατί παίζουμε στην έδρα μας και μας δίνεται η ευκαιρία να τελειώσουμε τους προημιτελικούς μπροστά στους οπαδούς μας, αλλά στο μπάσκετ έχουν γίνει πάρα πολλά. Οπότε το αποτέλεσμα των αγώνων και η πρόκριση είναι ακόμα ορθάνοικτη. Εμείς δεν πρέπει να πετάμε στα σύννεφα. Θα πρέπει να κοιτάξουμε το παιχνίδι και τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα τεχνικά. Να παίξουμε με την ίδια ενέργεια και να είμαστε προσεκτικοί, γιατί δύο –τρία σουτ ή ένα ριμπάουντ μπορεί να αλλάξει όλο το παιχνίδι και τη σειρά».

Ένας Έλληνας, είναι κοντά στο να αποκλείσει μία ελληνική ομάδα…

«Είναι μία σειρά προημιτελικών στην Ευρωλίγκα. Καλό θα είναι να μην επικεντρωνόμαστε σε αυτό. Τυγχάνει να είμαι ένας έλληνας που αγωνίζομαι σε ομάδα του εξωτερικού και να παίζω απέναντι στον Ολυμπιακό. Τίποτε περισσότερο και τίποτα λιγότερο»

Πηγή: sport-fm.gr