Στον Παναθηναϊκό κοιτάζουν κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και θέλουν μόνο νίκες για να έχουν την μεγαλύτερη δυνατή διαφορά, ενόψει των play off.

Βάσει των βαθμών που έχουν οι ομάδες, αν το «τριφύλλι» κερδίσει όλα τα ματς, θα ξεκινήσει με τέσσερις βαθμούς τους αγώνες κατάταξης.

Κάτι σημαντικό, αφού ποτέ ως τώρα ο δεύτερος της κανονικής διάρκειας δεν κατάφερε να βγει Τσάμπιονς Λιγκ μέσω των play off…

Αυτό το γνωρίζουν άπαντες στην Παιανία, που έχουν βγάλει ήδη τα κομπιουτεράκια.

Έτσι, με την επιστροφή των διεθνών θα αρχίσει η πρώτη μίνι προετοιμασία και η τόνωση των παικτών ώστε να δείξουν το καλό τους πρόσωπο, το οποίο το φανερώνουν ελάχιστα μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στο Καραϊσκάκη που ουσιαστικά χάθηκε ο τίτλος.

Από εκεί και πέρα, όποιος και να τερματίσει πέμπτος, εάν ο Παναθηναϊκός κερδίσει όλα τα παιχνίδια μέχρι τέλους της σεζόν, θα ξεκινήσει με τέσσερις βαθμούς μίνιμουμ, την περιπέτεια των play off. Κι αυτό, επειδή την τελευταία αγωνιστική το «τριφύλλι» ταξιδεύει στη Θεσσαλία για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό Βόλου, που είναι αυτή τη στιγμή πέμπτος.

Ακόμη και με ισοπαλία όμως την τελευταία αγωνιστική στο Βόλο, οι «πράσινοι» πάλι μπορούν να ξεκινήσουν με τέσσερις βαθμούς στα play off. Αρκεί να κερδίσουν τα δύο παιχνίδια με τους αδύναμους Πανσερραϊκό και Αστέρα Τρίπολης και ταυτόχρονα να μην κερδίσει και τα δύο παιχνίδια με Ξάνθη εντός και Άρη εκτός ο Ολυμπιακός Βόλου.

Για αυτό και είναι τόσο σημαντικά τα παιχνίδια που έρχονται, αφού ο Παναθηναϊκός με τα νέα οικονομικά δεδομένα και τα προβλήματα που έχει στα διοικητικά του, δείχνει να χρειάζεται απεγνωσμένα τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ. Και όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά του από τους υπόλοιπους διώκτες του, τόσο πιο εφικτός είναι και ο στόχος του.

Πηγή: sport-fm.gr