Ενθουσιασμένος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό δήλωσε ο Φρανσουά Μοντέστο μιλώντας στο «France Football». «Είναι μια μεγάλη επιτυχία. Έχουμε πλέον 38 πρωταθλήματα, περισσότερα από όλες τις άλλες ομάδες μαζί», δήλωσε ο Γάλλος μέσος. «Δύναμη της ομάδας είναι το σύνολο», πρόσθεσε, ενώ εξήγησε τι τον έπεισε να έρθει στην Ελλάδα και εξήρε την προσωπικότητα του Αντώνη Νικοπολίδη.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Φρανσουά, στέφθηκες πρωταθλητής Ελλάδος…
«Ήταν μακριά η νύχτα. Είναι μια μεγάλη επιτυχία. Ο Ολυμπιακός έκανε ρεκόρ με την κατάκτηση του 38ου πρωταθλήματός του έχοντας περισσότερα από όσες όλες οι άλλες ομάδες μαζί. Επιπλέον κερδίσαμε την ΑΕΚ με 6-0. Η ατμόσφαιρα ήταν ανάλογη με αυτή στο γήπεδο της Μαρσέιγ, όταν κατακτά το πρωτάθλημα. Οι οπαδοί μας είναι καταπληκτικοί και το γήπεδο είναι γεμάτο. Έχουμε άλλες τρεις αγωνιστικές για να σπάσουμε κι άλλα ρεκόρ του πρωταθλήματος».

Θα είσαι λοιπόν πολύ χαρούμενος με την πρώτη σου χρονιά στον Ολυμπιακό…

«Διασκεδάζω πολύ εδώ. Αγωνίζομαι στην άμυνα αλλά και στη μεσαία γραμμή, όπου είχα καιρό να παίξω».

Τι σε ώθησε να φύγεις από τη Μονακό το καλοκαίρι για να πας στην Ελλάδα;
«Με προσέλκυσαν τα λόγια του προέδρου του Ολυμπιακού. Αρχικά ήμουν αρνητικός στο ενδεχόμενο να έρθω, αλλά στη συνέχεια είδα τη σοβαρότητα του συλλόγου, τις εγκαταστάσεις του και συμφώνησα. Στόχος μου ήταν να κατακτήσω το πρωτάθλημα και τα κατάφερα σε μία λίγκα που είναι ιδιαίτερα σκληρή, αν και όχι πολυδιαφημισμένη. Έχω συμβόλαιο μέχρι το 2012 και είμαι βέβαιος πως θα έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ ξανά στο Champions League, όπως με τη Μονακό».

Ποτέ δεν έφυγες από τη Μεσόγειο στη διάρκεια της καριέρας σου…
«Είναι ένα πλεονέκτημα για μένα, ήμουν τυχερός για αυτό, γιατί έχω παίξει σε ομάδες όπως η Μπαστιά, η Κάλιαρι, η Μονακό και ο Ολυμπιακός. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό καθημερινά, αν και μου λείπει η Κορσική».

Ο Ολυμπιακός έχει έναν γαλλικό αέρα με παίκτες όπως ο Ζαϊρί, ο Μιραλάς και ο Τζεμπούρ, έτσι δεν είναι;
«Πράγματι. Ο Τζεμπούρ, που ήρθε στην ομάδα μας το χειμώνα, ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, γιατί είναι ένας πολύ ποιοτικός παίκτης. Ο Μιραλάς και ο Ζαϊρί είναι επίσης γνωστοί παίκτες. Να μην ξεχνάμε και τον Άλμπερτ Ριέρα, που έχει περάσει από την Μπορντό. Είναι γεγονός ότι εμείς οι γαλλόφωνοι περνάμε αρκετό καιρό μαζί, αλλά η ισχύς του Ολυμπιακού είναι το σύνολό του. Οι Έλληνες μάς καλωσόρισαν στην ομάδα και προσαρμοστήκαμε εύκολα. Όταν στα αποδυτήρια υπάρχει ένας θρύλος όπως ο Αντώνης Νικοπολίδης, που έχει κατακτήσει τόσους τίτλους, βοηθά στην ψυχολογία του συνόλου. Ο προπονητής μας, ο Ερνέστο Βαλβέρδε, είναι Ισπανός και θέλει να παίζουμε όμορφο και οργανωμένο ποδόσφαιρο».

Πηγή: sport-fm