Το συζητά η ΕΠΟ

«Aπαιτείται ουσιαστική συνεργασία για την αποσαφήνιση πολλών τεχνικών εκκρεμοτήτων»


ΑΘΛΗΤΙΚΑ
21:28
11/03/2011
Το συζητά η ΕΠΟ
loading

Στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου θα θέσει προς συζήτηση η ΕΠΟ την πρόταση του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Πάνου Μπιταξή για να αναλάβει την διοργάνωση του πρωταθλήματος. Ωστόσο, η Ελληνική ομοσπονδία ξεκαθαρίζει ότι για να συμβεί κάτι τέτοιο «απαιτείται ουσιαστική συνεργασία για την αποσαφήνιση πολλών τεχνικών εκκρεμοτήτων».

Η πρόταση της γ.γ.Α., την οποία την είχε αποκαλύψει από χθες το βράδυ το www.sportfm.gr και ο Άρης Ασβεστάς, έτυχε άμεσης ανταπόκρισης από την Ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Διαβάστε εδώ ακριβώς τι ανέφερε η ανακοίνωση της ΕΠΟ, η οποία εκδόθηκε σήμερα το μεσημέρι…

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Επ’ ευκαιρία της σημερινής επιστολής του κ. Μπιτσαξή προς τον πρόεδρο της Ε.Π.Ο. Σοφοκλή Πιλάβιο, από την Ομοσπονδία ανακοινώνονται τα εξής:

«Η επιστολή του γ.γ.Α. Π. Μπιτσαξή διατυπώνει θέσεις για μείζονα ζητήματα που αφορούν στη δομή και διάρθρωση του ελληνικού ποδοσφαίρου και εστάλη ήδη σε όλα τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ για να λάβουν γνώση.

Πράγματι, η ελληνική κοινωνία, στο σύνολό της, βρίσκεται στη δίνη μιας πολύπλευρης οικονομικής, θεσμικής και ηθικής κρίσης και τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για κάθε τομέα της δημόσιας ζωής πείθουν όλο και περισσότερο πως πρόκειται για μια κρίση συγκοινωνούντων δοχείων.

Για αυτό και ως Ε.Π.Ο. έχουμε καταστήσει σαφές πως είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα η εξυγίανση και η διασφάλιση της αξιοπιστίας του ποδοσφαίρου. Μάλιστα, έχει κατ’ επανάληψη επισημανθεί η αναγκαιότητα για μια ευρεία συμμαχία κατά της βίας και της διαφθοράς, προκειμένου να απελευθερώσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο από κάθε είδους νοσηρό φαινόμενο.

Με αυτή την έννοια, πολλές από τις θέσεις που διατυπώνονται στην επιστολή του γ.γ.Α. ανταποκρίνονται σε προβληματισμούς που συζητάμε αυτό το διάστημα στην Ε.Π.Ο. και εντάσσονται στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης πρωτοβουλίας για τη συνολική αναδιάρθρωση του ποδοσφαίρου και των εθνικών πρωταθλημάτων. Ωστόσο, όπως αναγνωρίζει και ο κ. Μπιτσαξής, λόγω της πολυπλοκότητας των ζητημάτων απαιτείται ουσιαστική συνεργασία για την αποσαφήνιση πολλών τεχνικών εκκρεμοτήτων.

Η επιστολή του γ.γ.Α. θα εισαχθεί προς συζήτηση στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας. Στο διάστημα που θα ακολουθήσει μπορούμε να καταλήξουμε, όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη σε μια ολοκληρωμένη και βιώσιμη πρόταση για τη συνολική αναδιάρθρωση και την ανάταξη του ελληνικού ποδοσφαίρου, για την οποία θα κληθεί να έχει τον τελικό λόγο, ως μόνη αρμόδια, η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ τον προσεχή Ιούνιο».

Πηγή: sportfm.gr

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει