Την απόφαση να μην σφυρίξουν ξανά την τρέχουσα σεζόν οι διαιτητές του αγώνα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός πήρε η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΕΔ στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ αναφέρεται ότι η απόφαση για δημοσιοποίηση της ποινής πάρθηκε εξαιτίας «της σοβαρότητας και της δημιουργηθείσας κατάστασης στο ποδόσφαιρο».

Η ποινή αναφέρεται στον διαιτητή της αναμέτρησης, Δημήτρη Καλόπουλο, στους βοηθούς, Δημήτρη Σαραϊδάρη, Σπυρίδωνα Τρύφωνα και τον παρατηρητή διαιτησίας, Δημήτρη Νταμπώση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν τιμωρείται ο τέταρτος διαιτητής, Αλέξανδρος Αρετόπουλος, στον οποίο δεν καταλογίζονται ευθύνες.

Ουσιαστίκά η ΚΕΔ αναγνωρίζει τα λάθη που έγιναν στο συγκεκριμένο αγώνα από το διαιτητικό τρίο και συγκεκριμένα τον μη καταλογισμό πέναλτι σε χέρι του Τοροσίδη, την ακύρωση του γκολ του Κατσουράνη ως οφσάιντ και την καταμέτρηση του τέρματος του Τζεμπούρ παρότι υπήρχε οφσάιντ. Ο παρατηρητής διαιτησίας τιμωρείται επειδή δεν κατέγραψε όλες τις παραλήψεις των διαιτητών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πολύ πιθανό το ερχόμενο καλοκαίρι ο βοηθός Σπυρίδων Τρύφωνας να καρατομηθεί και να τεθεί οριστικά εκτός πινάκων, ενώ οι περιπτώσεις των υπολοίπων τεσσάρων θα επανεξεταστούν το καλοκαίρι.

Πηγή: sport-fm