Το ντέρμπι του Μάντσεστερ στο «Ολντ Τράφορντ», ανάμεσα σε Γιουνάιτεντ και Σίτι, δεσπόζει στο πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής της Premier League, με τους «κόκκινους διάβολους» να θέλουν τη νίκη προκειμένου να επιβεβαιώσουν ότι παραμένουν «αφεντικά» της πόλης και του Νησιού, ενώ οι «πολίτες» καλούνται να αποδείξουν ότι τα… κόζια, άλλαξαν!

Σε λίγες ώρες, λοιπόν, (η αναμέτρηση αρχίζει στις 14:45), θα ξεκαθαριστεί μια και καλή, αν η Γιουνάιτεντ παραμένει κυρίαρχος στην πόλη της βορειοδυτικής Αγγλίας, ή αν η Σίτι έχει, πλέον, το απαραίτητο ειδικό βάρος, ώστε να συνεχίσει να ονειρεύεται (και να… ορέγεται) την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος από το μακρινό 1968!

Άλλωστε, από τότε έχει να χαρακτηριστεί το ντέρμπι ανάμεσα στις δύο ομάδες «κορυφής» και όχι απλά, «τοπικό»!

Η ομάδα του Σερ Άλε Φέργκιουσον, η οποία έχει κι ένα ματς λιγότερο, θέλει να πετύχει… τρίποντο, για να αυξήσει και πάλι τη διαφορά στους οκτώ βαθμούς από τη διώκτριά της -φυσικά, ενδιάμεσα υπάρχει και η Άρσεναλ, αλλά σήμερα είναι μόνο οι δυο… Μάντσεστερ- και δεν θέλει σε καμία περίπτωση να σκέφτεται το ενδεχόμενο νέας αποτυχίας, μετά το «κάζο» της προηγούμενης αγωνιστικής, την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα, δηλαδή, από τη Γουλβς.

Από την άλλη, οι «πολίτες» εμφανίζονται έτοιμοι να κάνουν… ακριβώς αυτό! Να «οδηγήσουν» τη συμπολίτισσα τους σε μία νέα αποτυχία και να την πλησιάσουν στους δύο βαθμούς!

Οι δύο ομάδες, θυμίζουμε, είχαν έρθει ισόπαλες χωρίς τέρματα στον αγώνα του πρώτου γύρου που διεξήχθη το Νοέμβριο στο «Σίτι οφ Μάντσεστερ», ενώ το περσινό ματς στο «Ολντ Τράφορντ», χαρακτηρίστηκε από τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ως «το καλύτερο ντέρμπι όλων των εποχών ανάμεσα στις δύο ομάδες»!

Πηγή: sport-fm