O Πορτογάλος τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης, Ζοσέ Μουρίνιο, μίλησε για τη φάση των «16» στο Τσάμπιονς Λιγκ και το κύπελλο, αλλά και το πόσο «λατρεύει τα νοκ άουτ» παιχνίδια.

Σε συνέντευξή του για το τηλεοπτικό δίκτυο της ομάδας της «Βασίλισσας», ο Μουρίνιο εξήγησε: «Λατρεύω τα παιχνίδια για τη φάση των νοκ άουτ. Τα λατρεύω. Θεωρώ ότι είναι φτιαγμένα για ανθρώπους που είναι πολύ δυνατοί και μπορούν να αντιμετωπίσουν την πίεση, η οποία βρίσκεται συνεχώς εκεί.

Οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά: να πρέπει να σκοράρεις κι άλλη φορά ή να δεχτείς ένα λιγότερο… Ένα λάθος είναι ικανό να κάνει τη διαφορά. Υπό τέτοια πίεση αισθάνομαι πολύ άνετα. Δεν την νιώθω καθώς πλησιάζει το Τσάμπιονς Λίγκ, απλώς η όρεξή μου για την πρόκληση μεγαλώνει».

Τονίζοντας τα παραπάνω δείχνει και γιατί είναι αυτός που είναι και γιατί βρίσκεται στην Ρεάλ. Μάλιστα, πρόσθεσε στο RealmadridTV, αναφερόμενος στο Ισπανικό Κύπελλο: «Όπως είπα νωρίτερα, πρέπει να είσαι ψυχικά δυνατός σε νοκ άουτ αναμετρήσεις, και παράλληλα, πρέπει να μπορείς να αναλύεις πολύ καλά τους αντιπάλους σου γιατί οι μικρές λεπτομέρειες μπορούν να κάνουν τη μεγάλη διαφορά.

Έχω συνηθίσει να κερδίζω τα πρώτα παιχνίδια. Δεν έχει σημασία αν παίζεις εντός η εκτός. Στο πρώτο ματς πρέπει πάντα να προσπαθείς να κερδίσεις. Μερικές φορές δεν το καταφέρνεις, αλλά αυτή είναι η τακτική που πρέπει να ακολουθήσεις.

Δεν πρέπει να περιμένεις για το δεύτερο παιχνίδι ώστε να ξεδιαλύνεις την κατάσταση. Είναι το πρώτο ματς στην έδρα σου; ΟΚ τότε να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε. Είναι εκτός; ΟΚ, τότε να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε κι αυτό. Νομίζω ότι αυτή είναι η σωστή προσέγγιση».

Ο Μουρίνιο καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι: «Όλοι γνωρίζουν ότι δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Και όταν το κάνω, επειδή πιστεύω και εμπιστεύομαι την δουλειά μου, θεωρώ ότι τα αποτελέσματα θα έρθουν. Αυτό είναι που θέλω. Δεν θέλω να μπορώ απλά να πω ότι κάποτε ήμουν προπονητής στη Ρεάλ. Θέλω να μπορώ να πω ότι κοουτσάρισα τη Ρεάλ, και στην περίοδο που ήμουν στην ομάδα, κερδίσαμε εκείνο και εκείνο. Αυτός είναι ο στόχος μου».

πηγή: gazzetta