Ως «θέμα επιβίωσης» τίθεται το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίστες του Ολυμπιακού, σύμφωνα με τον Αντώνη Βλοντάκη. Ο διεθνής φουνταριστός τόνισε πως οι παίκτες των «ερυθρολεύκων» δεν προτίθενται να ξαναπέσουν στις πισίνες έως ότου εξοφληθεί έστω και ένα μέρος από τα δεδουλευμένα τους.

Όταν είχε γίνει η πρώτη αποχή από τους παίκτες του Ολυμπιακού, η διοίκηση τους είχε πει να κάνουν υπομονή μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου: «Από τη διοίκηση μάς είπαν να κάνουμε υπομονή μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου. Εμείς από την πλευρά μας αποφασίσαμε να περιμένουμε μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου και το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα για την Ευρωλίγκα. Από τη στιγμή που δεν είδαμε καμία κίνηση, η υπομονή μας εξαντλήθηκε και γι’ αυτό αποφασίσαμε να απέχουμε από τις υποχρεώσεις μας και αυτή τη φορά είναι οριστικό», είπε ο αθλητής του Ολυμπιακού.

Ο Αντώνης Βλοντάκης αναγνωρίζει τη δυσκολία που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο σύλλογο, ωστόσο θα πρέπει να καταβληθεί ένα μέρος από τα χρωστούμενα, καθώς οι αθλητές βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση: «Θεωρώ πως οι απαιτήσεις μας δεν είναι παράλογες, απλά στην παρούσα φάση τίθεται, πλέον, θέμα επιβίωσης. Αυτό που ζητάμε δεν είναι να αποπληρωθούμε όλα τα χρωστούμενα, αλλά τουλάχιστον τα δεδουλευμένα του τελευταίου χρόνου. Γνωρίζουμε ότι ο σύλλογος έχει πολλά προβλήματα τώρα τελευταία, αλλά και εμείς πρέπει με κάποιο τρόπο να ζήσουμε».

Η αποχή αυτή θα οδηγήσει σε αγωνιστική απραξία, ωστόσο κανείς δε βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν: «Κανείς δε ψάχνει ομάδα τη δεδομένη χρονική στιγμή, όμως αν δεν αλλάξει κάτι, θα αναγκαστούμε στο τέλος της χρονιάς να αποχωρήσουμε. Πιστεύω πως όλα τα παιδιά, αλλά και εγώ υπερβάλαμε εαυτούς όλον αυτό τον καιρό, αλλά έρχεται κάποια στιγμή που λες ότι δεν πάει άλλο. Δεν υπάρχει καθόλου αισιοδοξία, καθώς με όσα έχουμε δει τον τελευταίο καιρό δε φαίνεται να υπάρχει καμία λύση στον ορίζοντα».

Το πόλο συγκαταλέγεται στα πιο πετυχημένα -και όχι άδικα- αθλήματα της χώρας μας, όμως δεν έχει την ανάλογη απήχηση: «Δε θέλω να μπω στη διαδικασία να συγκρίνω τι γίνεται στο ποδόσφαιρο ή στο μπάσκετ σε σχέση με το πόλο. Όμως, αναμφισβήτητα είναι ένα από τα πιο αδικημένα αθλήματα στην Ελλάδα. Έχει πολλές διακρίσεις, αλλά κανείς δεν του έχει δώσει την πρέπουσα σημασία μέχρι τώρα. Εμείς οι αθλητές δίνουμε συνεχώς τον καλύτερό μας εαυτό και το υπερασπιζόμαστε. Εδώ και χρόνια είμαστε αδικημένοι και γι’ αυτό είμαι της άποψης πως κάποια στιγμή πρέπει να βρεθεί λύση, γιατί τα προβλήματα που υπάρχουν δεν είναι μόνο στον Ολυμπιακό, αλλά γενικότερα».

Πηγή: sport-fm.gr