Για δεύτερη φορά μέσα σε 15 μέρες, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο ΟΑΚΑ, στο μεγάλο αθηναϊκό ντέρμπι από το οποίο μόνο ένας θα μείνει… ζωντανός και θα κυνηγήσει την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος ΟΠΑΠ. Η Ένωση θα προσπαθήσει να διατηρήσει τα κεκτημένα (2-0 στο πρώτο ματς) την ώρα που οι «πράσινοι» θα κυνηγήσουν ένα μικρό… θαύμα. Διαβάστε τα τελευταία νέα των δύο ομάδων.

Το πλεονέκτημα των δύο τερμάτων από το πρώτο παιχνίδι, δίνει στην ΑΕΚ μεγαλύτερη άνεση και στον Μανόλο Χιμένεθ την απαραίτητη ηρεμία για να καταστρώσει τα πλάνα του. Εξάλλου, πλέον, υπάρχουν για τον Ισπανό περισσότερες επιλογές-με τις προσθήκες που έγιναν-και μία «γεμάτη» αποστολή που του λύνει τα χέρια.

Ο Ισπανός τεχνικός, ζήτησε από τους παίκτες του να προσέχουν ιδιαίτερα Σισέ και Λέτο, από τους οποίους περιμένει να τραβήξουν… το «κουπί» στην επίθεση. Το σύστημα της Ένωσης θα είναι και πάλι το 4-3-3 και το μοναδικό ερωτηματικό έχει να κάνει με την θέση του μέσα αριστερά χαφ. Στην εστία θα ξεκινήσει ο Σάχα, με τους Γιάχιτς, Νασούτι, Μανωλά, Καράμπελα μπροστά του. Ο Μάκος θα είναι αμυντικός χαφ, με τον Ντιοπ στα δεξιά και τον Μίτσελ ή τον Καφέ αριστερά. Επιθετική «αιχμή» θα είναι και πάλι ο Λυμπερόπουλος, πλαισιωμένος από τους Λαγό (αριστερά) και Σκόκο (δεξιά).

Παράλληλα, αρκετές πιθανότητες να βρεθεί στο αρχικό σχήμα έχει και ο νεοαποκτηθείς Νταβίντ Ματέος, αντί του Μανωλά ο οποίος λόγω του τραυματισμού του είχε τεθεί εκτός για μεγάλο διάστημα και δεν αποκλείεται να μείνει στον πάγκο. Χρόνο συμμετοχής δεν αποκλείεται να πάρει και ο Ναμπίλ Μπάχα.

Στην αντίπερα όχθη, ο Παναθηναϊκός δεν έχει άλλη επιλογή από το… φουλ επίθεση. Τα δύο τέρματα που χωρίζουν τις δύο ομάδες από το πρώτο μεταξύ τους ματς, αναγκάζουν τον Φερέιρα να παρατάξει την ομάδα του με καθαρά επιθετικογενές σχήμα και στόχο το γρήγορο γκολ. Στο «πράσινο» στρατόπεδο υπάρχει πίστη για την ανατροπή που θα δώσει και την πρόκριση.
Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» προβληματίζεται μόλις για μία θέση στην ενδεκάδα του, αυτή του δεξιού επιθετικού. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος αποτελεί το φαβορί για να ξεκινήσει, αφού έχει αποδείξει φέτος ότι σκοράρει, ενώ είναι και πιο επιθετικογενής παίκτης από την εναλλακτική του Φερέιρα, τον Στέργο Μαρίνο.

Oι πιθανότητες να ξεκινήσεις ο Σίντνεϊ Γκοβού είναι ελάχιστες. Από εκεί και πέρα το σχήμα δεν αλλάζει, με τον Καρνέζη να παίρνει θέση στην εστία, κάτι που προτιμάται από τον Φερέιρα στα ματς Κυπέλλου φέτος. Την άμυνα θα απαρτίζουν οι Βύντρα, Καντέ, Σαριέγκι και Σπυρόπουλος, με τον Βάσκο να αντικαθιστά τον τραυματία Μπουμσόνγκ. Η τριάδα των χαφ θα είναι και πάλι οι Ζιλμπέρτο, Κατσουράνη και Νίνης, ενώ οι άλλοι δύο της επίθεσης, πλην του Χριστοδουλόπουλου θα είναι οι Λέτο και Σισέ.

Πηγή: sport-fm.gr