Τα πολλά διαιτητικά λάθη φαίνεται πως δεν είναι… προνόμιο μόνο του ελληνικού πρωταθλήματος. Έτσι, λόγω των παραπόνων που έχουν πολλές ομάδες του κυπριακού πρωταθλήματος τέθηκε και πάλι το ζήτημα των ξένων διαιτητών.

Η Ομόνοια με ανακοίνωση της ζητά να απευθυνθεί από τις άλλες ομάδες του πρωταθλήματος να προσυπογράψουν το σχετικό αίτημα και να ασκήσουν πιέσεις στην ομοσπονδία να… προσλάβει ξένους διαιτητές οι οποίοι θα «σφυρίζουν» τα παιχνίδια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομόνοιας:

«Οι διαμαρτυρίες των σωματείων για τη διαιτησία, όχι μόνο πληθαίνουν, αλλά γίνονται όλο και πιο έντονες, αγγίζοντας μάλιστα το χώρο της διαιτησίας και εκτός του αγωνιστικού χώρου. Υπάρχει κλίμα δυσπιστίας και αμφισβήτησης, με τεράστιες αλλά αναπόφευκτες πιέσεις προς τους διαιτητές. Το ζητούμενο για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και του κυπέλλου, είναι να επικρατήσει η αίσθηση περί δικαίου και ίσης μεταχείρισης. Υπό αυτές τις συνθήκες, φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο.

Ως εκ τούτου, θεωρούμε ότι η κάθοδος ξένων διαιτητών είναι επιτακτική ανάγκη. Η Ομόνοια έχει θέσει το θέμα από τις 22 Δεκεμβρίου και αποτελεί από τότε πάγια της θέση. Πολλά σωματεία έχουν κατά καιρούς εκφράσει επίσης ίδιες ή παρόμοιες απόψεις.

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, η Ομόνοια απέστειλε σε όλα τα σωματεία 1ης κατηγορίας, επιστολή, θέτοντας θέμα καθόδου ξένων διαιτητών και στις 2 ποδοσφαιρικές διοργανώσεις. Ζητούμε από όσα σωματεία συμφωνούν, να προσυπογράψουν την επιστολή, η οποία θα δοθεί στην Ομοσπονδία. Το περιεχόμενο της επιστολής, τα επιχειρήματα μας και η διαδικασίες πιθανής καθόδου, αφορούν τα Σωματεία και τα Διοικητικά τους Συμβούλια, και δεν είναι σε αυτό το στάδιο προς δημοσιοποίηση.

Παραμένει επίσης πάγια μας θέση, ότι η κάθοδος ξένων διαιτητών είναι μεν επιβεβλημένη τη παρούσα στιγμή, αλλά παραμένει προσωρινή λύση στο θέμα-πρόβλημα της Κυπριακής Διαιτησίας. Επιμένουμε στην ανάγκη πλήρους αναδιάρθρωσης του χώρου, προκειμένου να μειωθεί δραστικά η προκατάληψη και να δημιουργηθούν οι σωστές συνθήκες για τον Κύπριο διαιτητή. Επιμένουμε όμως και για αλλαγές σε όλα τα θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου. Η Ομόνοια έχει εδώ και καιρό συντάξει σειρά προτάσεων, τις οποίες επίσης θα αποστείλει το συντομότερο σε όλα τα σωματεία, προκειμένου να τις μελετήσουν και να τοποθετηθούν.

Το Σωματείο δρομολογεί το συντομότερο Συνέντευξη Τύπου, όπου θα παραθέσει αναλυτικά τις θέσεις του για θεσμικές αλλαγές» αναφέρει η ανακοίνωση».

Πηγή: sport-fm.gr