Πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Τάσου Κάκου για «ουσιώδη παράληψη καθηκόντων», επειδή δεν έγραψε στο φύλλο αγώνος τον τρόπο με τον οποίο ο Μήτρογλου πανηγύρισε το γκολ εναντίον του Παναθηναϊκού, άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ, Ανδρέας Φάκος και ζητεί την τιμωρία του διαιτητή για τουλάχιστον ένα μήνα. Αμηχανία σε ομοσπονδία, ΚΕΔ και Σούπερ Λίγκα που βρίσκονται απέναντι σε κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά.

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ έχει αιφνιδιάσει αρκετές φορές στη φετινή, πρώτη χρονιά της λειτουργίας του, αλλά αυτή τη φορά ξεπέρασε τον εαυτό του. Άσκησε πειθαρχική δίωξη στον Τάσο Κάκο, παραπέμποντας τον για τα περαιτέρω στο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας(!), καθώς ο κ. Φάκος θεωρεί πως ο διεθνής ρέφερι δεν έπρεπε να αρκεστεί στην κίτρινη κάρτα που έδειξε στον Μήτρογλου για την ενέργεια του να κατεβάσει το σορτσάκι του, αλλά έπρεπε να καταγράψει αναλυτικά το γεγονός και στο φύλλο αγώνος. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα soccerplus.gr που αποκάλυψε αρχικά το θέμα, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας χαρακτηρίζει την κίνηση του επιθετικού του Πανιωνίου ως «ανάρμοστη διαγωγή» και «έργω εξύβριση».

Ο Ανδρέας Φάκος «πατάει» σε συγκεκριμένα άρθρα του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, περί υποχρεώσεων του διαιτητή και ζητεί ουσιαστικά την παραπομπή του Κερκυραίου ρέφερι από τη Σούπερ Λίγκα στην ΚΕΔ ώστε να του επιβληθεί η προβλεπόμενη (από τον Π.Κ) ποινή αποκλεισμού του ενός μήνα τουλάχιστον.

Είναι γεγονός πως σε Σούπερ Λίγκα, ΕΠΟ και ΚΕΔ… τα έχασαν, καθώς τέτοιου τύπου πειθαρχική δίωξη και μάλιστα σε διαιτητή, δεν έχει προηγούμενο. Από την Πέμπτη το βράδυ, άπαντες ψάχνονται πλέον για το πώς θα αντιμετωπίσουν το θέμα.

πηγή: sportfm