Ο Ιωάννης Παπαπέτρου, σε δηλώσεις του μετά την κατάκτηση της Euroleague, αποκάλυψε ότι βρέθηκε πολύ κοντά στο να σταματήσει να παίζει.

Μεταξύ άλλων ο Έλληνας φόργουορντ δήλωσε: «Δεν ήμουν ούτε στο δεύτερο rotation. Ήμουν κάπου στο τέλος του πάγκου για πολύ καιρό. Προφανώς, ο κόσμος ξέρει. Πέρασα ένα χειρουργείο, έχασα αρκετό καιρό, επέστρεψα, είχα να κάνω έναν αγώνα δρόμου. Προσπάθησα να μείνω πιστός σε αυτά που ξέρω να κάνω, εννοώντας τη δουλειά μου κάθε μέρα. Καταλάβαινα ότι από το 0 δεν μπορώ να πάω στο 100, αλλά μπορώ να πάω από το 0 στο 1 και από το 1 στο 2 κάθε μέρα και πάει λέγοντας.

Απογοητεύτηκα αρκετές φορές. Τον Ιανουάριο συζητούσα με τον αδερφό μου ότι μπορεί να είναι η ώρα μου να σταματήσω. Ήταν μία δύσκολη περίοδος. Είχα χάσει την ταυτότητά μου, ήξερα ότι μπορώ να είμαι σε αυτό το επίπεδο αλλά είχα απογοητευτεί πάρα πολύ. Αποφάσισα ότι θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Προφανώς ήταν δύσκολο και για τον κόουτς να με εμπιστευτεί, έχοντας μία ομάδα η οποία έχει πετύχει και έχει φτάσει μέχρι εδώ. Προσπαθούσα να κρατάω μία θετική σκέψη κάθε μέρα. Προσπαθούσα να δουλεύω όσο πιο πολύ μπορώ, κάθε μέρα. Ήταν το μόνο που μπορούσα να ελέγξω και πραγματικά ευχαριστώ τον Θεό και τους ανθρώπους που πιστεύουν σε εμένα».