Αδιάφορο υποστήριξε ο Λιονέλ Μέσι ότι τον αφήνει η κριτική που δέχεται για την κατάκτηση της «Χρυσής Μπάλας». Ο μεσοεπιθετικός της Μπαρτσελόνα υποστήριξε πως είναι ένα βραβείο ομαδικό και όχι ατομικό, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην εθνικής ομάδα της χώρας του και τη συνέχεια στη φετινή σεζόν.

Αναλυτικότερα όσα δήλωσε σε συνέντευξη που έδωσε στο “Goal.com”:

Για την κριτική που δέχθηκε ύστερα από την κατάκτηση της «Χρυσής Μπάλας» για δεύτερη φορά: «Δεν έχω να απολογηθώ σε κανέναν. Κάνω πάντα αυτό που ξέρω, να παίζω καλά και να βοηθάω την ομάδα μου να κατακτά νίκες. Η αλήθεια είναι ότι δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι λένε τα ΜΜΕ. Αυτό που με απασχολεί είναι οι συμπαίκτες μου και όσοι βρίσκονται κοντά μου, τους οποίους ευχαριστώ για την υποστήριξή τους».

Για τα αισθήματά του όταν τον υποδέχθηκαν οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα με το βραβεία στο “Καμπ Νου”: «Ήταν μια πολύ όμορφη στιγμή. Το καλύτερο ήταν ότι το γιορτάσαμε μαζί με τον Τσάβι και τον Ινιέστα και όλοι πήραν το μήνυμα ότι είναι ένα βραβείο για όλη την ομάδα».

Για τα …όρια της Μπαρτσελόνα: «Μακάρι να συνεχίσουμε να παίζουμε έτσι για πολύ καιρό ακόμα και να κατακτήσουμε πολλούς τίτλους. Έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία και ανυπομονώ να απολαύσω κι άλλες τέτοιες στιγμές».

Για το Champions League: «Η επόμενη φάση είναι πολύ δύσκολη, αφού έχουμε να αντιμετωπίσουμε την Άρσεναλ, η οποία είναι μια εξαιρετική ομάδα με πολύ καλούς παίκτες. Αν την περάσουμε περιμένουν πολλές ακόμα δύσκολες ομάδες».

Για την εθνική Αργεντινής:
«Πάμε καλά προς το παρόν και έχουμε την ευκαιρία να κατακτήσουμε το επόμενο Κόπα Αμέρικα και να το χαρίσουμε στους φιλάθλους μας».

Για το σημαντικότερο γκολ που έχει πετύχει στην καριέρα του: «Απ΄όλα τα γκολ που έχω σημειώσει, αυτό που πέτυχα κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό (σ.σ. του Champions League το 2009). Νομίζω πως ήταν το πιο σημαντικό και για την Μπαρτσελόνα και για εμένα».

Πηγή: sport-fm.gr