Με τον Βέρμπιτς να ανοίγει το σκορ αμέσως μόλις μπήκε ως αλλαγή και τους Μπακασέτα και Ιωαννίδη να πετυχαίνουν από δύο γκολ ο καθένας, ο Παναθηναϊκός συνέτριψε με 5-0 τη Λαμία εκτός έδρας για την 6η αγωνιστική των play off της Stoiximan Super League, ανέβηκε προσωρινά στην 1η θέση και περιμένει το αποτέλεσμα του Άρης – ΑΕΚ.

Η νίκη ήταν μονόδρομος για τους Πράσινους που μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και είχαν την πρώτη τους φάση στο 4′ με το σουτ του Μπακασέτα που απέκρουσε ο Κοσέλεφ μετά το γύρισμα του Ιωαννίδη. Ήταν μια φάση που έδειχνε ότι η ομάδα του Φατίχ Τερίμ πατούσε καλά, αν και στα επόμενα λεπτά έδειξε να δυσκολεύεται να γίνει απειλητικός.

Με αυτό ως δεδομένο, το γεγονός ότι αποχώρησε στο 21′ λόγω ενοχλήσεων ο Μπερνάρ δεν ήταν καθόλου καλό νέο, αυτός που μπήκε όμως, ο Βέρμπιτς, έκανε αμέσως τη διαφορά: Πλασέ του Λημνιού στο κάθετο δοκάρι στο 23′ και ο Σλοβένος στην επαναφορά έκανε το 0-1.

Ένα γκολ που τόνωσε κι άλλο την ψυχολογία των φιλοξενούμενων, οι οποίοι ήλεγχαν πλέον την κατάσταση, είχαν ευκαιρία στο 36′ με την κάθετη του Μπακασέτα για τον Ιωαννίδη που πλάσαρε άουτ και τελικά έβαλαν το δεύτερο γκολ λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Στο 44′, συγκεκριμένα, ο Ιωαννίδης έκανε πολύ ωραία ενέργεια και γύρισμα από δεξιά για τον Μπακασέτα, ο οποίος πλάσαρε με το δεξί και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-2 βάζοντας βάσεις νίκης.

Μια νίκη που οριστικοποιήθηκε με το ξεκίνημα της επανάληψης, με τον Παναθηναϊκό να μην αργεί να ανεβάσει το σκορ, με το 0-3 να γίνεται στο 54′ με κεφαλιά του Ιωαννίδη μετά την εκτέλεση κόρνερ του Μπακασέτα.

Λίγα λεπτά μετά, στο 57′, σε φάση διαρκεάς ο Βέρμπιτς έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Λημνιός σούταρε, ο Κορνέζος έβαλε την κόντρα και τελικά ο Μπακασέτας ήταν αυτός που με πλασέ έγραψε το 0-4 με το δεύτερό του γκολ.

Όλα ήταν εύκολα, δηλαδή, για τους Πράσινους, οι δεν σταμάτησαν εκεί… Στο 61′ ο Ιωαννίδης έφυγε στην αντεπίθεση, δεν είχε πρόβλημα με τους Τζανετόπουλο – Κορνέζο και με δυνατό τελείωμα εκτέλεσε τον Κοσέλεφ για το 0-5, πετυχαίνοντας και αυτός το δεύτερό του γκολ.

Και από εκεί και πέρα, οι προπονητές των δύο ομάδων έκαναν τις αλλαγές τους και όλοι περίμεναν το τέλος του αγώνα, με τον Παναθηναϊκό να πάει στους 71 βαθμούς, να περιμένει το αποτέλεσμα του Άρης – ΑΕΚ και να είναι πάντα δυνατά στη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου.

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Βασιλαντωνόπουλος, Τζανετόπουλος, Κορνέζος (63′ Στάνκο), Αμαράλ (46′ Σίντκλεϊ), Τζανδάρης (63′ Κοντονίκος), Σλίβκα, Νιούνιες, Τσιλούλης, Λέικ (46′ Μαρτίνεθ), Μάλτσι (77′ Τσούκαλος).

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Ακαϊντίν (63′ Μαντσίνι), Γεντβάι, Χουάνκαρ (63′ Μλαντένοβιτς), Τσέριν, Αράο, Μπερνάρ (21′ Βέρμπιτς), Λημνιός, Μπακασέτας (63′ Βιλένα), Ιωαννίδης (71′ Σπόραρ).