Οι παίκτες του Ολυμπιακού, Γιάννης Μπουρούσης και Τζαμόν Γκόρντον, μίλησαν στην εκπομπή του NovaΣΠΟΡ FM 94,6, «ΘΡΥΛΙΚΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ» και στον Νίκο Ζέρβα.

Ο Καρδιτσιώτης σέντερ εξήγησε πόσο σημαντικό είναι για τους «ερυθρόλευκους» να τερματίζουν στην κορυφή στον πρώτο γύρο της κανονικής περιόδου, αλλά και πόσο θα βοηθήσει -κυρίως τον κόσμο- η νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι.

Μάλιστα τόνισε πως οι Πειραιώτες χρειάζονται σ’ αυτή τη φάση τους φιλάθλους δίπλα τους.

Από την πλευρά του ο Αμερικανός γκαρντ μίλησε για το διπλό στο ΟΑΚΑ, το «κλειδί» της αγωνιστικής ανόδου αλλά και για την επικείμενη αναμέτρηση με την Φενέρμπαχτσε για την Euroleague.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Μπουρούσης για:

-το τέλος του πρώτου γύρου που βρήκε τον Ολυμπιακό στην πρώτη θέση:

«Είναι σημαντικό που ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος χωρίς να έχουμε ηττηθεί, αλλά ο στόχος παραμένει το πρωτάθλημα και δεν έχει επιτευχθεί. Είχαμε κάποια δύσκολα παιχνίδια, αλλά καταφέραμε να νικήσουμε σε όλα. Σημασία έχει ότι η ομάδα είναι υγιής και κάποιοι μικροτραυματισμοί δεν μας στοίχισαν».

-την νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ και την ψυχολογία της ομάδας:

«Ήταν πολύ σημαντική νίκη που σίγουρα θα μας βοηθήσει. Η αλήθεια είναι ότι η δουλειά που κάνουμε με τον προπονητή, φάνηκε και μέσα στο γήπεδο. Είναι σημαντικό να συνδυάζετε με αποτελέσματα η σκληρή προπόνηση. Πιστεύω όμως ότι αυτή η νίκη, στο σημείο που βρισκόμαστε τώρα, λειτούργησε περισσότερο ευεργετικά για τον κόσμο. Εμείς ακόμα και αν χάναμε στο ΟΑΚΑ, θα συνεχίζαμε να δουλεύουμε για το καλύτερο. Για τον κόσμο όμως είναι αλλιώς. Θα τον βοηθήσει να πιστέψει περισσότερο στην ομάδα, σε εμάς και να συνεχίσουμε έχοντας τον στο πλευρό μας».

-την βελτίωση της ομάδας στον αμυντικό τομέα:

«Αν δεν παίξεις άμυνα, δεν πρόκειται να κερδίσεις κανένα μεγάλο παιχνίδι. Ακόμα και κόντρα σε αντιπάλους μικρότερης δυναμικότητας. Σε δυο-τρείς αγώνες που εμφανιστήκαμε «χαλαροί» σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού, αντιμετωπίσαμε προβλήματα, άσχετο αν τελικά νικήσαμε στο τέλος. Για παράδειγμα στην Ρόδο, δεν παίξαμε καθόλου καλά στην άμυνα και παραλίγο να χάσουμε. Αυτό θα μας στοίχιζε ενόψει της συνέχειας, γι’ αυτό και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Στο ΟΑΚΑ, καταφέραμε να παίξουμε καλά και ομαδικά στην άμυνα και στις τελευταίες κρίσιμες επιθέσεις του Παναθηναϊκού και αυτό μας έδωσε την νίκη».

-την έναρξη του Top-16 της Ευρωλίγκας:

«Για μας τώρα ξεκινάει το σημαντικό κομμάτι της διοργάνωσης. Εδώ θα κριθούν πολλά και θα πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι για να κάνουμε όσο γίνεται καλύτερα παιχνίδια. Θέλουμε τον κόσμο περισσότερο δίπλα μας, γιατί όλα τα ματς είναι επικίνδυνα σε αυτή τη φάση».

-την λήξη της τιμωρίας της έδρας:

«Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι που τελείωσε όλη αυτή η ταλαιπωρία. Ελπίζω αυτό να μην ξανασυμβεί στο μέλλον όχι μόνο στην ομάδα, αλλά και σε κανένα γήπεδο. Ο κόσμος μας βοηθάει πολύ και είναι άσχημο να παίζεις σε άδειες εξέδρες».

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Τζαμόν Γκόρντον για:

-την νίκη επί του Παναθηναϊκού:

«Ήταν εκπληκτική στιγμή για όλους και είμαστε χαρούμενοι για αυτό που καταφέραμε. Για τους παίκτες, τον προπονητή και τον κόσμο μας όλα ήταν θαυμάσια. Το να κερδίζεις τον μεγάλο σου αντίπαλο και μάλιστα στην έδρα του, είναι εξαιρετική εμπειρία. Οι… εχθρικές συνθήκες που υπήρχαν στο γήπεδο μας έκαναν πιο «σκληρούς» και παίξαμε καλύτερα. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι και ακόμα καλύτερα στο μέλλον».

την ψυχολογική ώθηση που θα δώσει στην ομάδα:

«Ο Ολυμπιακός είχε αρκετό καιρό να νικήσει στο ΟΑΚΑ και αυτό θα κάνει καλό στα παιδιά που το προσπαθούσαν τόσο καιρό. Εγώ τους… νίκησα πέρυσι και με το Μαρούσι, οπότε ξέρω πως είναι (γέλια). Θα παίξουμε όμως ακόμα πολλά παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό και θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να παίζουμε καλύτερα. Στο κύπελλο, στον δεύτερο γύρο στο ΣΕΦ, πιθανότατα στα πλέι-οφ και ίσως και στην Ευρωλίγκα. Το καλό μετά από αυτή τη νίκη είναι ότι έχουμε πάρει προβάδισμα. Αρκεί να διατηρήσουμε το εντός έδρας αήττητό μας και θα κατακτήσουμε τον τίτλο. Αυτό λέει πολλά».

-το «κλειδί» για την αγωνιστική άνοδο του Ολυμπιακού:

«Έχουμε κάποιους εξαιρετικούς παίκτες στο ρόστερ και αυτό βγαίνει τις περισσότερες φορές στο παρκέ. Το σημαντικότερο όμως, είναι ότι ακόμη και όταν δεν μας βγαίνει κάτι στον αγωνιστικό χώρο, παραμένουμε ενωμένοι σαν ομάδα και κοιτάμε την επόμενη φάση, την επόμενη άμυνα ή επίθεση. Σε αυτό το στοιχείο προσπαθούμε να «χτίσουμε» μία καλή ομάδα, στην ομαδικότητα και την ενότητα. Από εκεί και έπειτα, όσο δουλεύεις, βελτιώνεσαι σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού, στην άμυνα, στην επίθεση, τα ριμπάουντ, αλλά χωρίς ομαδικό πνεύμα και ενότητα δεν μπορείς να τα καταφέρεις όλα αυτά».

-την αναμέτρηση της Πέμπτης με την Φενέρμπαχτσέ για την Ευρωλίγκα:

«Πιστεύω ότι θα είναι ένα καλό παιχνίδι. Προετοιμαζόμαστε ήδη με τον καλύτερο τρόπο και πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι. Σε ένα κατάμεστο ΣΕΦ μπορούμε να τα καταφέρουμε. Κόντρα στην Φενέρμπαχτσέ, πρέπει να κάνουμε την ίδια καλή δουλειά όπως και με τον Παναθηναϊκό. Αυτό θα είναι το «κλειδί» για να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα κόντρα σε μία σημαντική ομάδα όπως αυτή.

Πηγή: sport-fm