Οι Λος Άντζελες Λέικερς νίκησαν με 128-111 εκτός έδρας τους Τορόντο Ράπτορς σε ένα παιχνίδι που θα μείνει στην ιστορία ως αυτό στο οποίο ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έγινε ο κορυφαίος σκόρερ που εμφανίστηκε ποτέ στο μπάσκετ, ξεπερνώντας τον θρυλικό Βραζιλιάνος Όσκαρ Σμιντ.

Έκανε το ντεμπούτο του στο ΝΒΑ το 2003, όταν ήταν στα ντουζένια του ακόμη ως το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου. Αυτόν τον τίτλο εξακολουθεί να τον έχει, αν και το επίπεδο, πλέον, είναι πιο πεσμένο και το παιχνίδι πιο άναρχο. Σύμφωνα με τους σταρ της δεκαετίας του ’80 και του ’90 το ΝΒΑ είναι πολύ πιο εύκολο πλέον, με πολύ πιο χαλαρές άμυνες, αλλά αυτό δεν αλλάζει κάτι για τον Τζέιμς, ο οποίος μπορεί να υπερηφανεύεται πλέον ως ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία του μπάσκετ.

Στην εκτός έδρας νίκη των Λέικερς επί του Τορόντο ο «Βασιλιάς» πέτυχε 23 πόντους και έφτασε συνολικά τους 49.738, ξπερνώντας έτσι τον Όσκαρ Σμιντ, τον θρυλικό Βραζιλιάνο που κατά τη διάρκεια της καριέρας του είχε πετύχει συνολικά 49.737 πόντους.

Ιστορικό επίτευγμα, δηλαδή, για τον ΛεΜπρόν Τζέιμς που έχει κατακτήσει και τέσσερα πρωταθλήματα, δύο με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς και από ένα με Μαϊάμι Χιτ και Λος Άντζελες Λέικερς.