Την πρόκρισή της στο Euro 2024 πανηγυρίζει η Ουκρανία, η οποία βρέθηκε πίσω στο σκορ κόντρα στην Ισλανδία αλλά ισοφάρισε με τον Τισκάνκοφ και έκανε την ανατροπή με τον Μούντρικ στο 84′, επικρατώντας με 2-1 και σφραγίζοντας το εισιτήριο για τα γήπεδα της Γερμανίας.

Μπορεί να περνάει πολύ δύσκολες ώρες ως χώρα, σε ποδοσφαιρικό επίπεδο όμως όλα είναι καλά για τους Ουκρανούς, οι οποίοι έδειξαν ξανά χαρακτήρα και θα είναι το καλοκαίρι στη μεγάλη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Όπως στον αγώνα με τη Βοσνία στα ημιτελικά των αγώνων play off για την πρόκριση, έτσι και στον «τελικό» με την Ισλανδία, η ομάδα του Σεργκέι Ρεμπρόφ βρέθηκε πίσω στο σκορ μετά το γκολ του Γκούντμουντσον στο 30′.

Στη συνέχεια και συγκεκριμένα στο 40′ ο Γιάρεμτσουκ σκόραρε αλλά το γκολ δεν μέτρησε μετά την εξέταση του VAR και το σκορ παρέμεινε στο 0-1, για να γίνει, τελικά, η ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο 54′ ο Τσιγκάνκοφ έκανε το 1-1 και στο 84′ ήταν η σειρά του Μούντρικ να βρει δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 2-1, με το οποίο η Ουκρανία πήρε την πρόκριση για το Euro 2024.